Glazbeni trenutak u Podsusedu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Nakon svečanog porinuća Podsusedskog Zagrebačkog kita u Europsku rijeku Savu, odlučiil smo to dodatno obilježiti glazbenim događanjem koje ćemo u srijedu 30.10.2013. u 18 sati, u sklopu 5.Podsusedskih svečanosti, održati u Knjižnici Vladimira Nazora u Podsusedu. U prostorima knjižnice na Podsusedskom trgu 3, koncert će održati gitarist Neven Hrustić.

Neven Hrustić je studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Istvána Römera i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu kod profesora Martina Myslivečeka. Usavršavao se na seminarima mnogih renomiranih glazbenika (Zoran Dukić, Edin Karamazov, Goran Listeš, Thomas Offerman, Jens Wagner, Christina Pluhar, Shizuko Nori) u zemlji i u inozemstvu.

Kao solist i kao član ansambala nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.

Surađivao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima, i sa ansamblima Theatrum Musicum, Vittoria, Hortus Deliciarum, Responsorium, Carmina Slovenica, Orkestrom i Zborom HRT.

Snimao je za potrebe Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Slovenske televizije, u različitim kombinacijama izvođačkih sastava.

Posebno mjesto u njegovom radu zauzimaju kompozicije hrvatskih autora, od prvih tiskanih materijala u hrvatskoj glazbi pa sve do djela modernih kompozitora. Praizveo je veći broj kompozicija iz svih stilskih razdoblja hrvatske glazbe, a od toga treba izdvojiti zbirku canzonetta Francesca Sagabrie - prvog poznatog glazbenika porijeklom iz Zagreba.

 

kritike iz 2008.-2012. godine:

 

Neven Hrustić oduševio publiku

... impresivan koncert za gitaru mladog akademskog umjetnika iz Zagreba. Publika koja je došla s raznih strana Europe, uživala je sat i pol u koncertu i atmosferi koja je bila zaista posebna. Virtuozno prebiranje po žicama gitare i ponešto moderniji prizvuk bili su nagrađivani gromoglasnim aplauzom. Svaka izvedba mamila je uzdahe prisutnih, a prekrasan zvuk gitare znalački odsviran, uvlačio se u svaku poru i svaki kamen auditorija koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Na kraju koncerta umjetnik je vraćan tri puta na bis, što samo po sebi govori koliko je publika bila oduševljena.       Sam Neven Hrustić je publiku na kraju, izlaskom na treći bis nagradio još jednom izvedbom. (dubrovniknet.hr)

Odlična gitaristička tehnika, istančan osjećaj za dinamiku i glazbeno fraziranje. (Večernji list)

… visoko profesionalna, perfekcionistička izvedba. Bilo je očito kako ovaj umjetnik želi ne samo jednostavno zadovoljiti publiku, nego slušateljima vrlo nenametljivo otkrivati i specifičnosti gitarističke glazbe. (Varaždinske vijesti)

Vrhunska izvedba, prava poslastica za sve ljubitelje glazbe. (Slavonski dom)

Program zanimljiv zbog raznolikosti, niz skladbi sugestivnih naslova, dopadljive i pamtljive melodije popularnog prizvuka vješto razrađene u klasičnom gitarskom slogu. Neven Hrustić ih je predstavio kao upečatljive minijature, oživjevši u njima osebujne ugođaje i pokazavši znatno smireno i predano baratanje instrumentom.

Predanost i pripremljenost u nastavku programa je iznjedrila i zasluženi dodatak.  (Hrvatski radio)

Svjetski dan glazbe

OBJAVLJENO: 19.06.2020 16:01

Danas se diljem svijeta u 120 zemalja slavi Svjetski dan glazbe. Počelo je u Parizu 21. lipnja 1982. godine pod nazivom „Fête de la Musique“ (Festival glazbe). Obilježava se na pozornicama i gradskim trgovima besplatnim nastupima s ciljem približavanja glazbenog sadržaja svim prolaznicima. Kulturna scena je bogata raznolikim sadržajem i sigurno ćete pronaći nešto po svom glazbenom ukusu. Ovom prilikom se želimo sjetiti nekih glazbenika koji su zasvirali u našem Centru i time obogatili naše večeri: Zdenka Kovačićek, Đani Stipaničev, Lovro Pogorelić, Sandra Bagarić, Mirko Švenda Žiga, Zrinka Posavec, Renata Sabljak, Matija Dedić, Petrit Çeku i mnogi drugi.

"Večer španjolske gitare" - Srđan Bulat

OBJAVLJENO: 05.03.2020 12:00

Ola amigos :) Izuzetna nam je čast pozvati Vas na "Večer španjolske gitare", glazbeno putovanje bogatom španjolskom glazbenom kulturom pod vodstvom prvaka mlađe gitarističke generacije, SRĐANA BULATA. Putevima Cordobe,Toleda, Granade putujemo 3.4.2020. u 19,30 sat. Vaš, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Centru, radnim danom od ponedjeljka do petka od 9,00 do 19,00 sati. Cijena ulaznice: 30,00 kn; Argentinska 5, Gajnice, I. kat; 01/ 345 27 22, info@czkio-susedgrad.hr

Sandra Bagarić - još jedna glazbena poslastica u Susedgradu

OBJAVLJENO: 13.02.2020 10:47

Operna pjevačica, glumica, zvijezda mjuzikla i opereta kazališta Komedija, Sandra Bagarić održat će solistički koncert u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, u srijedu 4.3.2020. s početkom u 19,30 sati. Neka vas inspirativan nastup vrhunske glazbene dive uz klavirsku pratnju profesora Darka Domitrovića uvede u glazbenu čaroliju ususret Danu žena. Ulaznice se mogu kupiti u Centru, radnim danom od ponedjeljka do petka od 9,00 do 19,00 sati. Cijena ulaznice: 40,00 kn; Argentinska 5, Gajnice, I. kat; 01/ 345 27 22, info@czkio-susedgrad.hr.