Susedgradski tjedan znanosti, Sunca i performansa

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Već sedmu godinu za redom Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad sudjeluje na Festivalu znanosti. Mi smo za svoju temu Festivala znanosti 2012. u Susedgradu uzeli Sunce i sunčevu energiju pa smo u skladu s tim čitav festival nazvali Festival znanosti 2012. u Susedgradu – FESTIVAL SUNCA. Naš FESTIVAL SUNCA odvijat će se kroz tri događanja: jedan umjetnički performans i dvije tribine, od kojih će druga sadržavati i eko-praktikum.

Svečano otvaranje FESTIVALA SUNCA, u ponedjeljak 23.04.2012., s početkom u 19 sati, obilježit će performans „Kazalište ARUŠA Festivalu Sunca“. Nastup Kazališta Aruša, kazališta koje redovito obilježava Sunčeve solsticije, a čiji je član osnivač naš kolega i prijatelj Boris Barta bio je prirodan odabir, tako da smo već početkom mjeseca travnja s Borisom i Darkom Jeftićem postigli prvi dogovor o njihovom nastupu na našem Festivalu. Iznenadna i neočekivana vijest o Borisovoj smrti sve nas je zatekla. Gotovo u isto vrijeme isto je tako nenadano preminuo i Tomislav Lerotić  dizajner, sveučilišni profesor, eko-aktivist i veliki pobornik korištenja solarne energije, tako da smo svečanost otvaranja, ali i čitav FESTIVAL SUNCA odlučili posvetiti BORISU BARTI i TOMISLAVU LEROTIČU.

U utorak, 24.04.2012. na rasporedu je Tribina „Ljudi pitaju“ sa temom „MOŽE LI NAS SUNCE I DOSLOVNO HRANITI?“ koja će biti popraćena uvodnom radionicom solarne joge. Na tribini ćemo, uz upoznavanje sa solarnom jogom, porazgovarati i o odnosu znanosti i rubno znanstvenih fenomena, a gost predavač i voditelj praktikuma o solarnoj jogi bit će Josip FA. Tribina počinje u 18 sati.

Programi u ponedjeljak i utorak odvijat će se u i oko Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 u Gajnicama.

Najznanstveniji od predviđenih programa, svakako će biti Tribina i eko-praktikum „Ekološko danas“, u petak 27.04.2012. s temom „Solarna energija jučer i danas za sutra“. Izabrana grupa učenika Gimnazije Lucijana Vranjanina bit će od 12 sati gosti u Solarnoj kući Špansko u Ulici Jerolimaa Kavanjina 14, gdje će im  domaćin i voditelj  tribine i eko-praktikum biti doc.dr.sc. Ljubomir Majdandžić. Time se nastavlja naša odlična suradnja s Gimnazijom Lucijana Vranjanina, a i naš Festival znanosti – Festival Sunca još jednom izlazi „na teren“.

Time završava naš Festival Sunca, ali ne i naš aktivistički tjedan. Naime, u petak 27.04.2012. u 17 sati, u Gajnicama, ispred našeg Centra (Argentinska 5) okuplja se i kreće PRVOMAJSKA POVORKA koju (pro)vode i izvode domaći performeri iz „KAJ GOD“ performerske grupe iz Gornjeg Vrapča. Veseli performeri nam kane kroz nekoliko prizora na izabranim točkama Prvomajske Ophodnje po Gajnicama i kroz završni skeč u dvorani centra prikazati (ni manje ni više nego) GENEZU RADNIČKOG POKRETA. To je način na koji oni žele pokazati svoje viđenje dosadašnjeg načina proslave Međunarodnog dana rada.

Bilo u znanosti, bilo u slavljenju Sunca ili Rada, pridružite nam se i dobro nam došli!


 

Online izložba urbanih instalacija: „LJETNA PROMENADA“

OBJAVLJENO: 22.07.2020 14:49

Pripremili smo online izložbu urbanih instalacija „LJETNA PROMENADA“. Likovni radovi djelo su naših malih (Sused)građana nastalih na likovnim radionicama „Ljetni ekspresionizam“ i „Idemo na more“ u sklopu programa Susedgradske ljetne promenade 2020. Nastavite nas pratiti na našim stranicama www.czkio-susedgrad.hr i facebook stranici: Centar_Za_Kulturu_I_Obrazovanje_Susedgrad jer spremamo nove zanimljive virtualne sadržaje.

SUSEDGRADSKA LJETNA PROMENADA

OBJAVLJENO: 04.06.2020 14:15

Ljetna promenada u Gajnicama! Zaplešite, kreirajte i zabavite se na platou Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 15.6. do 10.7.2020. Svi programi su besplatni! Dobro nam došli!

40. Susedgradski fašnik u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 31.01.2020 11:52

Ovogodišnji 40. Susedgradski Fašnik održati će se u subotu, 22. veljače 2020. godine u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice. Cjelokupni program započeti će u 14,30 sati s radionicom „Fašnički frizeraj i šminkeraj”. U 16,00 sati započinje već tradicionalni „Dječji maskenbal” pod voditeljstvom Kristijana Ugrine, a u programu nastupaju polaznici tečaja Ritmike i plesa, Dječji zbor „Latice” i tečaj Suvremenog plesa i Jazz dance-a Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Već tradicionalno vrhunac Dječjeg maskenbala biti će izbor najbolje maske. U 17,45 sati javna je osuda i spaljivanje Princa Fašnika uz vesele zvuke fašničkog banda. Ulaz je slobodan!!! Dobro nam došli!