Susedgradski tjedan znanosti, Sunca i performansa

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Već sedmu godinu za redom Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad sudjeluje na Festivalu znanosti. Mi smo za svoju temu Festivala znanosti 2012. u Susedgradu uzeli Sunce i sunčevu energiju pa smo u skladu s tim čitav festival nazvali Festival znanosti 2012. u Susedgradu – FESTIVAL SUNCA. Naš FESTIVAL SUNCA odvijat će se kroz tri događanja: jedan umjetnički performans i dvije tribine, od kojih će druga sadržavati i eko-praktikum.

Svečano otvaranje FESTIVALA SUNCA, u ponedjeljak 23.04.2012., s početkom u 19 sati, obilježit će performans „Kazalište ARUŠA Festivalu Sunca“. Nastup Kazališta Aruša, kazališta koje redovito obilježava Sunčeve solsticije, a čiji je član osnivač naš kolega i prijatelj Boris Barta bio je prirodan odabir, tako da smo već početkom mjeseca travnja s Borisom i Darkom Jeftićem postigli prvi dogovor o njihovom nastupu na našem Festivalu. Iznenadna i neočekivana vijest o Borisovoj smrti sve nas je zatekla. Gotovo u isto vrijeme isto je tako nenadano preminuo i Tomislav Lerotić  dizajner, sveučilišni profesor, eko-aktivist i veliki pobornik korištenja solarne energije, tako da smo svečanost otvaranja, ali i čitav FESTIVAL SUNCA odlučili posvetiti BORISU BARTI i TOMISLAVU LEROTIČU.

U utorak, 24.04.2012. na rasporedu je Tribina „Ljudi pitaju“ sa temom „MOŽE LI NAS SUNCE I DOSLOVNO HRANITI?“ koja će biti popraćena uvodnom radionicom solarne joge. Na tribini ćemo, uz upoznavanje sa solarnom jogom, porazgovarati i o odnosu znanosti i rubno znanstvenih fenomena, a gost predavač i voditelj praktikuma o solarnoj jogi bit će Josip FA. Tribina počinje u 18 sati.

Programi u ponedjeljak i utorak odvijat će se u i oko Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 u Gajnicama.

Najznanstveniji od predviđenih programa, svakako će biti Tribina i eko-praktikum „Ekološko danas“, u petak 27.04.2012. s temom „Solarna energija jučer i danas za sutra“. Izabrana grupa učenika Gimnazije Lucijana Vranjanina bit će od 12 sati gosti u Solarnoj kući Špansko u Ulici Jerolimaa Kavanjina 14, gdje će im  domaćin i voditelj  tribine i eko-praktikum biti doc.dr.sc. Ljubomir Majdandžić. Time se nastavlja naša odlična suradnja s Gimnazijom Lucijana Vranjanina, a i naš Festival znanosti – Festival Sunca još jednom izlazi „na teren“.

Time završava naš Festival Sunca, ali ne i naš aktivistički tjedan. Naime, u petak 27.04.2012. u 17 sati, u Gajnicama, ispred našeg Centra (Argentinska 5) okuplja se i kreće PRVOMAJSKA POVORKA koju (pro)vode i izvode domaći performeri iz „KAJ GOD“ performerske grupe iz Gornjeg Vrapča. Veseli performeri nam kane kroz nekoliko prizora na izabranim točkama Prvomajske Ophodnje po Gajnicama i kroz završni skeč u dvorani centra prikazati (ni manje ni više nego) GENEZU RADNIČKOG POKRETA. To je način na koji oni žele pokazati svoje viđenje dosadašnjeg načina proslave Međunarodnog dana rada.

Bilo u znanosti, bilo u slavljenju Sunca ili Rada, pridružite nam se i dobro nam došli!


 

Advent u Susedgradu 2019.

OBJAVLJENO: 19.11.2019 00:22

Posjetite Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad tijekom prosinca na prigodnim adventskim događanjima u programu „Advent u Susedgradu 2019.“ (Argentinska 5, Gajnice) kojima ove godine želimo zajedno s izvođačima naglasiti adventski ugođaj: izložbama, radionicama i koncertima u „Adventskom glazbenom paviljonu“ na platou Centra.

ZDENKA KOVAČIČEK

OBJAVLJENO: 17.11.2019 23:07

Povodom Dana dvorane 2019. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad obilježiti će koncertom Zdenke Kovačiček u petak, 13. prosinca 2019. s početkom u 19,30 sati. Ulaznice po cijeni od 50 kn mogu se kupiti u Centru radnim danom, od ponedjeljka do petka, od 9,00 do 19,00 sati, Argentinska 5. Dobro nam došli

Kraljevi ulice na SUSEDGRADFESTU 2019.

OBJAVLJENO: 27.09.2019 17:09

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite na SUSEDGRADFEST 2019. - 6. Susedgradskim kulturnim susretima koje ćemo s „KRALJEVIMA ULICE” održati u četvrtak, 24.10.2019. u dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice) s početkom u 19,30 sati. Ulaznice se mogu kupiti u Centru, radnim danom od 9,00 do 19,00 sati. Cijena ulaznice: 50,00 kn;Argentinska 5, Gajnice; 01/ 345 27 22, info@czkio-susedgrad.hr