Festival znanosti 2015. u Susedgradu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

13.Festival znanosti (i 11.Festival znanosti u Susedgradu) ove će se godine odvijati u tjednu od 20. do 25.04.2015. Naš će program ove godine biti raznolik, odvijat će se od 20. - 23.04. i sastojat će se od 2 radionice u 3 dana, jedne izložbe i jedne tribine..Svi programi, osim tribine, odvijat će se u dvorani Centra (Argentinska 5, Gajnice), dok će tribina u četvrtak 23.04.2015. u 18,30 sati gostovati u Gimnaziji Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih pavlina 1, Stenjevec).

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD

 

FESTIVAL ZNANOSTI 2015. U SUSEDGRADU

TEMA: SUNCE

 

 

Ponedjeljak, 20.04.    Origami radionica „ORIGAMI SUNCE“

       12-14 sati             Voditeljica: Sanja Srbljinović Čuček

 

 

Utorak,21.04.             Origami radionica „ORIGAMI SUNCE“

    12-14 sati                Voditeljica: Sanja Srbljinović Čuček

                                 

       19,30 sati                   Otvorenje origami izložbe „SUNČANI

DITIRAMB“ u suradnji s Hrvatskim origami društvom

 

Srijeda, 22.04.            Radionica „FAHRENHEIT I

     12-14 sati                                                              TERMOMETRI“

                                      Voditeljica: Marina Čalogović, mag.chem.

 

Ovi programi odvijat će se u dvorani  Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 u Gajnicama

 

Četvrtak, 23.04.          - Tribina „EKOLOŠKO DANAS“:

    18,30 sati                 „MI I SUNČEVA ENERGIJA  DANAS I

 SUTRA“

  • Predavač: Doc. dr. sc. Ljubomir Majdandžić,dipl. ing.
  • Voditelj tribine: Leo Prebanić
  • U knjižnici Gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih pavlina 1

 

 

 

 

Dan planeta Zemlje

OBJAVLJENO: 22.04.2020 10:48

Zdrav planet je osnova za zdravlje i dobrobit svih ljudi, životinja i biljaka. Klima i zaštita okoliša su stoga važniji nego ikad: samo ako danas zaštitimo naš planet, prirodu, jedinstvenu floru i faunu. I ove godine 22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. Mnoge stvari tijekom ove korona krize više ne možemo raditi. Hoće li nas ova pandemija naučiti neke važne lekcije? Zašto, onda, ne bismo maštali o boljem svijetu? Možemo li djelovati i spasiti naš planet? Zbog pandemije su zatvorene mnoge tvornice i promet je značajno smanjen radi čega se zrak u velikim gradovima pročistio. Životinje su se ohrabrile i počele češće navraćati u ljudska naselja koja su pusta zbog karantene. Uvidjeli smo i važnost uzgajanja vlastite hrane...

Festival znanosti 2019. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 16.04.2019 15:16

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim programima sudjelovao je u obilježavanju Festivala znanosti 2019. Od 8. travnja do 12. travnja, održani su razni programi koji su bili u skladu s temom Festivala znanosti, a to je za 2019. godinu bila boja. U ponedjeljak 8. travnja održana je radionica „Geografske i geološke karte i njihove boje”. Radionicu je vodila Petra Šparica, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Stenjevec i ban Josip Jelačić. U srijedu, 10. travnja dr.art. Dijana Nazor približila nam je zanimljivu temu korištenja infracrvenog spektra u analizi likovnih djela pretočenu u predavanje pod nazivom „Vidljive i nevidljive boje – iz umjetničke prakse. Publiku koja je pratila predavanje sačinjavali su učenici gimnazije Lucijana Vranjanina, kao i svi zainteresirani za ovu temu. Četvrtak, 11. travnja bio je dan rezerviran za najmlađu kazališnu publiku. Za djecu predškolskog uzrasta izvedena je predstava Teatra Puna kuća „Boje duge – priča o bojama”. Interaktivnim pristupom djecu se motiviralo da aktivno sudjeluju u stvaranju predstave koja je na veseo i zabavan način govorila o bojama. Petak, 12. travnja je radionicom Otvoreni ludi labos , u kojem su djeca uzrasta 5-10 godina sudjelovala u pokusima primjerenim njihovom uzrastu naučila kako se miješaju i što sve mogu boje.

Susedgradski kulturni rezident 2019.

OBJAVLJENO: 11.04.2019 15:58

„Susedgradski kulturni rezident” za 2019. Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad održan je tijekom mjeseca ožujka i travnja. Ove godine naš kulturni rezident bio je Andrej Barbanov, baletni pedagog i solist baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Cilj je bio da se kroz niz baletnih radionica i predavanja, djeci iz kvartovskih osnovnih škola približi ljepota klasičnog baleta. Završnica programa obilježena je 5. travnja 2019., na prigodnoj baletnoj produkciji polaznice su pokazale prisutnoj publici što su naučile o klasičnom baletu, te su pod stručnim vodstvom Andreja Barbanova pripremile i kratku koreografiju, ulomak iz baleta „Giselle”.