Noć hrvatskog filma i novih medija u Susedgradu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

"Noć hrvatskog filma i novih medija" nije mogla proći bez nas i našeg sudjelovanja. U želji da i Susedgrađani uživaju u bogatstvu domaće filmske i video produkcije, u subotu, 6. lipnja 2015. u 18,00 sati u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 ( Gajnice ) počinjemo s filmskim projekcijama u okviru „Noći hrvatskog filma i novih medija“.

A program će izgledati ovako:

 

18:00

dugometražni igrani film za djecu

 

ŠEGRT HLAPIĆ

/ Silvije Petranović / 102’ / 2013.  

Šegrt Hlapić kreće na put nakon što mu je okrutni majstor Mrkonja nanio nepravdu. Na tom putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojčicu iz cirkusa, siroče poput njega, koja mu pruži nadu i utjehu. No, u noći punog mjeseca dogodi se nešto strašno i sve se promijeni... Ekranizacija klasičnog romana Ivane Brlić Mažuranić ovjenčana nagradom publike na Pulskom filmskom festivalu 2014. i jedan od najgledanijih suvremenih hrvatskih filmova u kinima.  

 

20:00

animirani 

 

MALI LETEĆI MEDVJEDI1. EPIZODA: NE PRILAZI

/ Jean Sarault / 24’ / 1990.

Mjesto radnje je stoljetna šuma u koju ljudska noga nikad nije kročila, a koja je dom fantastične zajednice životinja koju predvodi mudri stari medvjed Platon…

 

ČUDNA PTICA

/ Borivoj Dovniković Bordo / 10’ / 1969.

U ptičjoj koloniji dogodilo se nešto neobično: jednoj se ptici iz jajeta izlegla – budilica.

 

20:45

dugometražni igrani

 

U RALJAMA ŽIVOTA

/ Rajko Grlić / 96’ / 1984.

Dunja je mlada redateljica koja radi televizijsku seriju Štefica Cvek u raljama života. Njezina se životna priča na duhovit način prepleće s pričom njezine junakinje... Kultna hrvatska komedija iz 1980-ih. 

 

22:30

kratki dokumentarni i igrani

 

MOJ STAN

/ Zvonimir Berković / 13’ / 1962.

Početkom 60-ih godina četveročlana obitelj živi u jednoj sobi kolektivnog stana u starinskoj zgradi. Nakon toga dobivaju stan u novogradnji… Redateljski prvijenac Zvonimira Berkovića nagrađen na Festivalu u Cannesu.

 

LJUBAV (AMOR)

/ Ante Babaja / 8’42'' / 1963.

Bog Amor krstari gradom i svojim strelicama pogađa muškarce i žene u različitim situacijama izazivajući komične obrate. Na kraju ostane bez posla. Zašto?

 

23:00

dokumentarni

 

KAD TE MOJA ČAKIJA UBODE

/ Krsto Papić / 17’ / 1969.

O delinkvenciji i ubojstvima u alkoholiziranom stanju uz opise nesretnih događaja i razgovore sa sudionicima i svjedocima…

 

MALA SEOSKA PRIREDBA

/ Krsto Papić / 18’ / 1971.

Organizatori priredbe predstavljaju seljacima festival popularne glazbe i izbor misice sela...

 

VRIJEME IGRE

/ Petar Krelja / 17’ / 1977.

Mnogobrojni su roditelji u tolikoj mjeri okupirani poslom i svakodnevnim obavezama, da svojoj nejakoj djeci prije vremena daju ključeve od stana u ruke i ostavljaju ih po cijele dane same.

Ježurka u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 04.10.2019 09:50

Još smo se jednom našli na filmskom, druženju na Sedmom kontinentu uz posebnog junaka iz životinjskog svijeta - „Bodlje ima, kaktus nije. Kad uplašiš ga u klupko se savije.“ (zagonetka). Naravno, radi se o Ježurki i poznatoj priči Branka Čopića koju je redateljica Eva Cvijanović pretvorila u animirani film koji je prikazan na mnogim filmskim festivalima. Priču o Ježurki imali su priliku u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, vidjeti i pod stručnim vodstvom voditeljice programa Jane Šivak na edukativnom medijskom predavanju o pogledanom animiranom filmu sudjelovati, djeca iz DV Gajnice,4.10.2019.; DV Špansko i DV Košnica iz Gajnica, 10.10.2019. i DV Malešnica 11.10.2019.

4. Smotra školskih filmskih ostvarenja

OBJAVLJENO: 30.05.2019 19:23

Pred nama je "4. Smotra školskih filmskih ostvarenja". U ponedjeljak, 3. lipnja 2019. u 17,00 sati imat ćemo priliku pogledati ostvarenja filmskih grupa 11 zagrebačkih osnovnih škola i jedne gimnazije, a na kraju ćemo izabrati najbolji film po ocjeni stručnog i najbolji film po ocjeni učeničkog žirija. Selektorica i predsjednica stručnog žirija i ove je godine mlada redateljica i scenaristica, Lana Kosovac. Sve će se to događati u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice), a ulaz za sve filmoljupce je besplatan. Dobro nam došli!

"Crveni balon" doletio je u sklopu projekta "Vrtići u kvartovskom kinu" u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 29.04.2019 13:59

28. i 29. ožujka 2019. posjetio nas je u našem kinu Sedmi kontinent u sklopu projekta "Vrtići u kvartovskom kinu". "Udobno se smjestite, guze nazad, naslonite leđa i ruke. Provjerimo jesu li naše oči spremne. Čvrsto zažmirite. Jednom, dvaput. Sada otvorite oči. Vidimo li sve boje? A sada uši: izmasirajmo jedno uho, pa izmasirajmo drugo uho. Čujemo li dobro? Hoćemo li dobro uhvatiti sve riječi i glazbu? Još jednom udahnimo. Pa izdahnimo. I sada smo spremni! Uživajmo u gledanju! Aktivno gledanje filma kod predškolaca može uključivati i kinovježbu. Koordinatorica programa "Vrtići u kvartovskom kinu" Jana Šivak na ovaj je način pripremila djecu iz dječjeg vrtića na gledanje igranog filma "Crveni balon".