"Footloose" za kraj naše ljetne polusezone!

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Vrlo uspješan i nagrađeni projekt OŠ Gornje Vrapče, mjuzikl "Footloose", šira će publika imati prilike pogledati u srijedu, 08.07.2105. u dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Mjuzikl izvode učenici viših razreda osnovne i 2.razreda srednje škole. Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice (cijena 30 kn) će se moći kupiti 08.07.2015. od 19 sati u Centru. Zainteresirani za ulaznice, sve obavijesti mogu dobiti na telefon 098 448850.

FOOTLOOSE MJUZIKL OŠ GORNJE VRAPČE

nacionalni pobjednik ODS projekta u Hrvatskoj

 

FOOTLOOSE [foot-loos] - slobodno se kretati

Trajanje: 2 sata (s pauzom od 10 minuta)

Izvode: učenici viših razreda OŠ i 2. razreda SŠ

 

O projektu

Mjuzikl Footloose napravljen je prema istoimenom filmu iz 1984. s Kevin Baconom u glavnoj ulozi.

Mjuzikl je prvi put igrao na Broadwayu 1998. i osvojio 4 Tonyja.

Footloose je prvi privatno produciran ( B GLAD produkcija ) broadwayski spektakl u Hrvatskoj i regiji koji je svojim novim stavom prema mjuziklu i publici donio svježinu kazalištu u regiji, uvrstio Hrvatsku na kulturnu mapu Europe te pokrenuo novu granu turizma.

Učenici naše škole su, nakon što su više puta odgledali Footloose mjuzikl B Glad produkcije,  bili toliko oduševljeni  da su i sami odlučili napraviti svoj mjuzikl. Projekt smo iskoristili i kao dodatnu motivaciju za nastavu informatike , gdje su učenici u području multimedije izrađivali animacije i plakate, snimali i obrađivali video i zvučne zapise, objavljivali sadržaje na webu škole te koristili društvene mreže u korist edukacije i širenja  informacija o mjuziklu.  U tonskom studiju snimili smo audio CD sa svim muzičkim brojevima (soundtrack).

B GLAD produkcija pratila je razvoj našeg projekta, te pomogla prisutnost našeg projekta u medijima.

Reportaža o projektu prikazana je i u emisiji HTV-a  „Puni krug“.

 

 

Sve detalje možete vidjeti na:

https://www.facebook.com/FootlooseOsGornjeVrapce

 

Sadržaj

Nakon što mu majka ostane bez posla, Ren McCormack, zajedno s njom, iz Chicaga mora odseliti u gradić Beaumont. Beaumont je uspavani gradić kojim 'vlada' velečasni Shaw Moore. U gradu je zabranjen ples tako da maturanti ne smiju organizirati niti svoju maturalnu zabavu. Ren se ne može pomiriti s takvim načinom života i odlučuje stvar uzeti u svoje ruke.

Festival znanosti 2019. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 16.04.2019 15:16

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim programima sudjelovao je u obilježavanju Festivala znanosti 2019. Od 8. travnja do 12. travnja, održani su razni programi koji su bili u skladu s temom Festivala znanosti, a to je za 2019. godinu bila boja. U ponedjeljak 8. travnja održana je radionica „Geografske i geološke karte i njihove boje”. Radionicu je vodila Petra Šparica, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Stenjevec i ban Josip Jelačić. U srijedu, 10. travnja dr.art. Dijana Nazor približila nam je zanimljivu temu korištenja infracrvenog spektra u analizi likovnih djela pretočenu u predavanje pod nazivom „Vidljive i nevidljive boje – iz umjetničke prakse. Publiku koja je pratila predavanje sačinjavali su učenici gimnazije Lucijana Vranjanina, kao i svi zainteresirani za ovu temu. Četvrtak, 11. travnja bio je dan rezerviran za najmlađu kazališnu publiku. Za djecu predškolskog uzrasta izvedena je predstava Teatra Puna kuća „Boje duge – priča o bojama”. Interaktivnim pristupom djecu se motiviralo da aktivno sudjeluju u stvaranju predstave koja je na veseo i zabavan način govorila o bojama. Petak, 12. travnja je radionicom Otvoreni ludi labos , u kojem su djeca uzrasta 5-10 godina sudjelovala u pokusima primjerenim njihovom uzrastu naučila kako se miješaju i što sve mogu boje.

Susedgradski kulturni rezident 2019.

OBJAVLJENO: 11.04.2019 15:58

„Susedgradski kulturni rezident” za 2019. Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad održan je tijekom mjeseca ožujka i travnja. Ove godine naš kulturni rezident bio je Andrej Barbanov, baletni pedagog i solist baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Cilj je bio da se kroz niz baletnih radionica i predavanja, djeci iz kvartovskih osnovnih škola približi ljepota klasičnog baleta. Završnica programa obilježena je 5. travnja 2019., na prigodnoj baletnoj produkciji polaznice su pokazale prisutnoj publici što su naučile o klasičnom baletu, te su pod stručnim vodstvom Andreja Barbanova pripremile i kratku koreografiju, ulomak iz baleta „Giselle”.

17. Festival znanosti

OBJAVLJENO: 28.03.2019 11:25

Festival znanosti 2019. godine je s temom „boje”. Festival znanosti je događanje čija je svrha približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad i ove godine sudjeluje u Festivalu znanosti sa svojim programima. U ponedjeljak, 8.4. održat će se radionica pod nazivom „Geografske i geološke karte i njihove boje” pod vodstvom Petre Šparice, a organizirana je za osnovne škole. U srijedu, 10.4. s početkom u 18,00 sati održat će se tribina „Vidljive i nevidljive boje iz umjetničke prakse”, predavanje će održati prof.dr. Dijana Nazor. Tribina će se održati u prostorijama galerije Idealni grad i otvorena je za javnost. U četvrtak, 11.4. Teatar Puna Kuća izvest će predstavu „Boje duge – priča o bojama” , a organizirana je za dječje vrtiće. U petak, 12.4. s početkom u 18,00 sati održava se „Otvoreni ludi labos” pod vodstvom dr.sc Nikoline Bošnjak. Radionica je primjerena za uzrast od 5 do 10 godina i otvorena je za javnost. Prijave za sudjelovanje u radu Ludog labosa šaljite na adresu elektronske pošte: renato@czkio-susedgrad.hr info@czkio-susedgrad.hr ili na brojeve telefona: 091 3452 129, 01 3452 722 VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!