Susedgrad (p)održava "Festival znanosti 2018."

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

I ove godine CZKIO Susedgrad i KGZ Knjižnica Gajnice (p)održavaju "Festival znanosti 2018. u Susedgradu". Dvije izložbe i čitav niz zanimljivih predavanja, tribina i radionica na temu OTKRIĆA odvijat će se idući tjedan (od 16. do 21.4.2018.) u prostorima Centra (Argentinska 5) i Knjižnice Gajnice (Meksička 6). Iako su posjeti nekima od tih događanja već dogovoreni sa školama, svi zainteresirani su dobro došli..

FESTIVAL ZNANOSTI 2018. U SUSEDGRADU

TEMA: OTKRIĆA

 

 

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD

Argentinska 5, Gajnice; tel.: 01/3452722

 

 

16. – 30.4.2018.         IZLOŽBA PLAKATA „SVE GODINE

FESTIVALA ZNANOSTI U SUSEDGRADU“

-       U Galeriji „Idealni grad“

 

Ponedjeljak, 16.04.   „TKO JE TO IZUMIO?“ – Edukativna

   11,30 sati                predstava Teatra Tirena (Velika dvorana)

                

    

Četvrtak, 19.4.            „ORIGAMI IZUMI – inovativni ključ nove

  12 -14 sati                 tehnološke revolucije“

                                    Predavačica: Sanja Srbljinović Čuček

 

Petak, 20.4.               Tribina „EKOLOŠKO DANAS“ – „TKO JE

  12-14 sati                OTKRIO EKOLOGIJU?“

                                  Predavačica: Nikolina Bošnjak

                                  Voditelj: Leo Prebanić

   17–19 sati              „OTVORENI LUDI LABOS – IZUM VATRE“

-       Znanstvena radionica za mlade i najmlađe

                                    Voditeljica: Nikolina Bošnjak                                   

   

 

                                  ULAZ SLOBODAN

 

 

 

 

KGZ KNJIŽNICA GAJNICE

Meksička 6, Gajnice; tel.: 01/3454031

 

 

 

16.-21.4.2018.           IZLOŽBA DV VRAPČE „U ZEMLJI DINOSAURA“

 

  Ponedjeljak, 16.4.        Radionica „HOKUS-POKUS U PUČKOJ

    13-14 sati                   ŠKOLI 19. STOLJEĆA?“

                                      Voditeljica: Ivana Dumbović Žužić

 

 

  Utorak, 17.4.               Predavanje: „EKSPLOZIVI – OTKRIĆA

   13-14 sati                   KROZ POVIJEST“

                                     Predavač: Vinko Škrlec

 

  Srijeda, 18.4.              Predavanje: „FAUST VRANČIĆ

   13-14 sati                         - IZUMITELJ SVJETSKOG GLASA“

                                    Predavačica: Marijana Borić

 

  Četvrtak 19.4.            Radionica  „PIJESAK – od plaža preko

   13 – 14 sati               pustinjskihdina i prapornih ravnjaka do

 ubojitih vulkana“

                                  Voditelji: Marta Mileusnić i Uroš Barudžija

 

   Petak 20.4.               Predavanje i radionica „DNA DETEKTIV“

                                  Predavačica i voditeljica: Martina Podnar Lešić

 

                          

 

Festival znanosti 2019. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 16.04.2019 15:16

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim programima sudjelovao je u obilježavanju Festivala znanosti 2019. Od 8. travnja do 12. travnja, održani su razni programi koji su bili u skladu s temom Festivala znanosti, a to je za 2019. godinu bila boja. U ponedjeljak 8. travnja održana je radionica „Geografske i geološke karte i njihove boje”. Radionicu je vodila Petra Šparica, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Stenjevec i ban Josip Jelačić. U srijedu, 10. travnja dr.art. Dijana Nazor približila nam je zanimljivu temu korištenja infracrvenog spektra u analizi likovnih djela pretočenu u predavanje pod nazivom „Vidljive i nevidljive boje – iz umjetničke prakse. Publiku koja je pratila predavanje sačinjavali su učenici gimnazije Lucijana Vranjanina, kao i svi zainteresirani za ovu temu. Četvrtak, 11. travnja bio je dan rezerviran za najmlađu kazališnu publiku. Za djecu predškolskog uzrasta izvedena je predstava Teatra Puna kuća „Boje duge – priča o bojama”. Interaktivnim pristupom djecu se motiviralo da aktivno sudjeluju u stvaranju predstave koja je na veseo i zabavan način govorila o bojama. Petak, 12. travnja je radionicom Otvoreni ludi labos , u kojem su djeca uzrasta 5-10 godina sudjelovala u pokusima primjerenim njihovom uzrastu naučila kako se miješaju i što sve mogu boje.

Susedgradski kulturni rezident 2019.

OBJAVLJENO: 11.04.2019 15:58

„Susedgradski kulturni rezident” za 2019. Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad održan je tijekom mjeseca ožujka i travnja. Ove godine naš kulturni rezident bio je Andrej Barbanov, baletni pedagog i solist baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Cilj je bio da se kroz niz baletnih radionica i predavanja, djeci iz kvartovskih osnovnih škola približi ljepota klasičnog baleta. Završnica programa obilježena je 5. travnja 2019., na prigodnoj baletnoj produkciji polaznice su pokazale prisutnoj publici što su naučile o klasičnom baletu, te su pod stručnim vodstvom Andreja Barbanova pripremile i kratku koreografiju, ulomak iz baleta „Giselle”.

17. Festival znanosti

OBJAVLJENO: 28.03.2019 11:25

Festival znanosti 2019. godine je s temom „boje”. Festival znanosti je događanje čija je svrha približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad i ove godine sudjeluje u Festivalu znanosti sa svojim programima. U ponedjeljak, 8.4. održat će se radionica pod nazivom „Geografske i geološke karte i njihove boje” pod vodstvom Petre Šparice, a organizirana je za osnovne škole. U srijedu, 10.4. s početkom u 18,00 sati održat će se tribina „Vidljive i nevidljive boje iz umjetničke prakse”, predavanje će održati prof.dr. Dijana Nazor. Tribina će se održati u prostorijama galerije Idealni grad i otvorena je za javnost. U četvrtak, 11.4. Teatar Puna Kuća izvest će predstavu „Boje duge – priča o bojama” , a organizirana je za dječje vrtiće. U petak, 12.4. s početkom u 18,00 sati održava se „Otvoreni ludi labos” pod vodstvom dr.sc Nikoline Bošnjak. Radionica je primjerena za uzrast od 5 do 10 godina i otvorena je za javnost. Prijave za sudjelovanje u radu Ludog labosa šaljite na adresu elektronske pošte: renato@czkio-susedgrad.hr info@czkio-susedgrad.hr ili na brojeve telefona: 091 3452 129, 01 3452 722 VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!