Tjedan novih mogućnosti 2018.

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Sve zainteresirane pozivamo da u „Tjednu novih mogućnosti“ od 3. do 7. rujna 2018. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb posjete, čuju, vide, pitaju i isprobaju, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznaju njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli!

Program događanja:

Ponedjeljak, 3.9.2018.

17,00 – 18,00 sati: Likovna radionica za djecu predškolske i školske dobi uz izložbu radova polaznika (5-15 god.)
18,00 – 19,00 sati: Tečaj klasičnog baleta za djecu (7-12 god.)
19,00 – 20,00 sati: Suvremeni ples (9-16 god.)

Utorak, 4.9.2018.

17,15 – 18,00 sati: Glazbeno scenska radionica „Latice“ i dječji zbor (3-10 god.)
18,00 – 18,45 sati: Ritmika i ples (4-12 god.)
18,00 – 19,00 sati: Komunikacijska radionica „Zauzmi se za sebe“ – razvijanje vještine asertivnosti i samopouzdanja (7-12 god.)
18,45 – 19,30 sati: Tečaj klasičnog baleta za mlade i odrasle (7-12 god.)
19,00 – 20,00 sati: „Super ja“ – edukativna i zabavna radionica razvijanja mentalne snage (7-12 god.)
19,30 – 20,15 sati: Jazz dance (9-15 god.)

Srijeda, 5.9.2018.

17,00 – 18,00 sati: Kazališna radionica „Idemo se igrati“ (10-13 god.)
18,00 – 19,00 sati: Tečaj klasičnog baleta za djecu (7-12 god.)
19,00 – 20,00 sati: Suvremeni ples (9-16 god.)

Četvrtak, 6.9.2018.

17,15 – 18,00 sati: Glazbeno scenska radionica „Latice“ i dječji zbor (3-10 god.)
18,00 – 18,45 sati: Ritmika i ples (4-12 god.)
18,00 – 19,00 sati: Komunikacijska radionica „Zauzmi se za sebe“ – razvijanje vještine asertivnosti i samopouzdanja (7-12 god.)
18,45 – 19,30 sati: Tečaj klasičnog baleta za mlade i odrasle (7-12 god.)
19,00 – 20,00 sati: „Super ja“ – edukativna i zabavna radionica razvijanja mentalne snage (7-12 god.)
19,30 – 20,15 sati: Jazz dance (9-15 god.)

Petak, 7.9.2018.

16,45 – 17,30 sati: „Ludi labos“ – edukativne radionice za male znanstvenike (5-10 god.)
18,00 – 19,00 sati:  Kazališna radionica „Idemo se igrati“ (10-13 god.)
19,00 –19,30 sati: Kazališna radionica „Mala glumionica“ (6-9 god.)
19,30 – 20,30 sati: Kazališna radionica za mlade – kazališni atelier „Korak više“ (13-16 god.)

 

RADIONICE I TEČAJEVI:
• Glazbeno scenska radionica „Latice“ i  dječji zbor
• Jazz dance
• Kazališna radionica „Mala glumionica“
• Kazališna radionica „Idemo se igrati“
• Kazališna radionica za mlade: Kazališni atelier „Korak više“
• Likovna radionica za djecu
• Ludi labos – edukativne radionice za male znanstvenike
• Tečaj klasičnog baleta za djecu
• Tečaj klasičnog baleta za mlade i odrasle
• Tečaj ritmike i plesa
• Suvremeni ples
• Komunikacijska radionica „Zauzmi se za sebe“ – razvijanje vještine asertivnosti i samopouzdanja
• „Super JA“ – edukativne i zabavne radionice razvijanja mentalne snage

 

• GLAZBENO SCENSKA RADIONICA „LATICE“ I DJEČJI ZBOR •

U programu glazbeno-scenske radionice “Latice“ djeca se upoznaju sa svim elementima glazbe, vokalnog izričaja i scenskog pokreta, a kroz igru i zabavu djeca savladavaju vokalnu tehniku, uče nove dječje pjesmice, igre, stječu samopouzdanje kroz scenski pokret. Osim brojnih nastupa, djeca posjećuju i tonski studio i snimaju pjesmu koja se zatim u obliku spota uvrštava na dječju top listu.

Naš moto je: Igraj se, pjevaj i pritom uči; Neka se i mašta malo pomuči; Smišljati možeš sve što ti drago; Prijateljstvo ovdje pravo je blago.


• JAZZ DANCE •

Jazz dance je energična plesna forma koja prije svega potiče individualnost i originalnost plesača. Karakteriziraju ga izolacije i kontrakcije tijela, skokovi i brzi okreti te individualnost pokreta.
Cilj ovog programa je da djeca i mladi prepoznaju i usvoje osnovne elemente jazz dance-a i plesnih vještina, da mogu memorirati i ponoviti plesne fraze, prepoznati plesni vokabular te prezentirati usvojenu plesnu sekvencu pred drugima. Također cilj ovog programa je i osvještavanje i poticanje samopouzdanje kod djece i mladih u njihovom odnosu prema vlastitom tijelu. Iako su usvajanje tehnika, treniranje i usavršavanje temeljni uvjeti za bavljenje plesom cilj programa je i da djeca i mladi prepoznaju ples kao izvedbenu umjetnost kojom se komuniciraju emocije i misli.

 

• KAZALIŠNA RADIONICA „MALA GLUMIONICA“ •

U Maloj glumionici mogu sudjelovati djeca od 6 do 9 godina. Djeca će kroz glumačke zadatke i tehnike razvijati maštu, kreativnost, timski rad, a samim time i oslobađati se straha od javnog govora i nastupa. Razvijat će komunikaciju s vršnjacima, vlastito mišljenje, a usput će se u dobroj atmosferi razvijati i nova prijateljstva. Uz određene motive, predmete ili glazbu razvijat će i stvarati priče.

 

• KAZALIŠNA RADIONICA „IDEMO SE IGRATI“ •

Polaznici kazališne radionice će istraživanjem kroz različite dramske igre na zabavan i kreativan način doći od početne ideje do predstave. Prilikom istraživanja koristit ćemo se raznim dramskim vježbama, vježbama koncentracije, vježbama grupne dinamike, vježbama imaginacije i improvizacijskim vježbama. Polaznici će na radionici imati priliku upoznati se s pojmovima vezanih za kazalište, vrstama kazališta, naučiti kako nastaje kazališna predstava, što čini kazališnu predstavu, kako raditi sa zadanim tekstom i kako raditi na ulozi.

 

• KAZALIŠNA RADIONICA: KAZALIŠNI ATELIER „KORAK VIŠE“ •

U Kazališnom atelijeru mogu sudjelovati djeca od 13 do 16 godina. Djeca će kroz improvizacije i glumačke zadatke razvijati razmišljanje i reagiranje u trenutku, razvijat će se scenski pokret, govor i glas prikladno dobi. Djeca će raditi individualno, u paru i u grupi, a samim time i razvijati međusobne odnose. Bavit će se analizom lika i stvaranjem priča koje će izvoditi u obliku kratkih predstava prikladnih dobi.


• LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU •

Likovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na likovnim medijima (likovnoj umjetnosti) i vizualnom jeziku s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja likovnih potencijala. Teme će se odabrati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika (crtačke, slikarske, grafičke, kiparske), načina rada, te uporabom odgovarajućih sredstava i pomagala, a svakako i interesom polaznika.

 

• LUDI LABOS - edukativne radionice za male znanstvenike •

Program edukativnih radionica za popularizaciju prirodnih znanosti osmišljene su da zainteresiraju djecu za sve što se dešava oko njih. Jer sve oko nas je vezano uz kemiju, fiziku, biologiju... Cilj je pomoći djeci da nauče promatrati i razumijeti svijet oko sebe i pri tome se zabavljati!


• TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA DJECU •

Ples pripada svima, samo nije svima jednako dostupan. Ovim tečajem želja je to promijeniti.
Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti, a kod djece dodatno potaknuti i želju za odlaskom u kazalište. Kod polaznika velika pozornost pridaje se razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela (držanje, razvijanje fleksibilnosti i pravilno disanje), priprema mlađih generacija za baletni teatar i plesnu umjetnost kroz rad na produkcijama koje bi se kao takve pokazale kao završni rad.


• TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA MLADE I ODRASLE •

Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti. Kod polaznika velika pozornost pridaje se relaksirajućim vježbama uz zvuk klasične glazbe, razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela,  popravljanje posture leđa, razvijanje izdržljivosti te uživanje u plesnom pokretu.


• TEČAJ RITMIKE I PLESA •

Svaka djevojčica sanja da će biti balerina kad odraste. Mnoge neće ostvariti taj san, ali mogu zaplesati kao balerine na satovima ritmike i plesa. Putem tehničkih vježbi razvijati će svoje tijelo, lijepo držanje i pravilan stav, kroz plesne improvizacije razvija se dječja kreativnost, kroz zajedničke koreografije djeca se socijaliziraju i upućuju jedna na druge. Uoči Božića djeca prezentiraju svoj rad putem oglednog sata, obilježavamo maškare, dan mama - vježbajući zajedno s mamama, te  završavamo školsku godinu plesnom predstavom.


• SUVREMENI PLES •

Suvremeni ples otvara vidike, razvija kreativnost i povećava tjelesne mogućnosti.
Cilj programa je sve aktivnosti djece organizirati tako da budu zadovoljstvo i radost, da potiču, razvijaju i njeguju potrebu za suradnjom s voditeljem i vršnjacima, da pridonose razvoju samostalnosti i samopouzdanja, te timskom radu i uzajamnom pomaganju.
Program rada utječe na usavršavanje motoričkih dostignuća i znanja, na razvoj osnovnih psihomotornih sposobnosti, stvaranje motiva i razvijanje navike za vježbanjem u skupinama, kao i samostalnosti u radu. Ples je snažan alat za spoznavanje i ispoljavanje emocija što pozitivno utječe na svaku dobnu skupinu, te je univerzalan jezik koji razumije cijelo čovječanstvo.

 

• KOMUNIKACIJSKA RADIONICA “ZAUZMI SE ZA SEBE” - razvijanje vještine asertivnosti i samopouzdanja 

Postoji li vještina koja nam omogućuje da se izborimo za sebe, osiguravajući da se naše mišljenje i osjećaji uzmu u obzir, a da se pri tom se ne narušavaju prava drugih? Naravno, zove se asertivnost. Programom ove radionice razvijati ćemo i prakticirati vještine asertivnosti, pomoći djeci izgraditi samopouzdanje, potaknuti i povećati svijest o njima samima.
Kroz odabrane aktivnosti, igre, priče i diskusije djeca će učiti: upoznati bolje sebe, ispravno odlučivati, nositi se sa promjenama i izazovima kojima su izloženi, ovladati snažnim emocijama (poput ljutnje, ljubomore, straha), preuzeti odgovornosti za vlastito ponašanje i vlastite osjećaje, oduprijeti se pritisku vršnjaka i formirati pozitivne odnose sa osobama u svojoj okolini.

 

• “SUPER JA” - edukativna i zabavna radionica razvijanja mentalne snage •

Radionica na kojoj razvijamo osobine i vještine koje su nam od velike važnosti za uspjeh u školi i u društvu, u svim fazama odrastanja i u budućnosti.
Kombinacijom interesantnih poticaja u obliku igara, tjelesnih vježbi, zadataka, složenijih pitalica učiti ćemo kako: se lakše koncentrirati i usmjeriti pažnju na zadatke, kreativno i fleksibilno razmišljati, razviti sposobnost samokontrole i impulzivnosti, povećati sposobnosti pamćenja, učinkovito planirati i organizirati vrijeme, biti ustrajan i učiti iz neuspjeha.

 

Besplatne kazališne radionice - KAZALIŠNI STUDIO na "Zimskom bungalovu"

OBJAVLJENO: 19.12.2019 20:43

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice) Zagreb. Besplatne kazališne radionice za djecu „ZIMSKI BUNGALOV” - „Kazališni studio”: dob: 7 - 15 godina / 11.1. / subota / 9,00 – 10,30 sati. Dobro nam došli!!!

Besplatne plesne radionice - PLESNI ATELIER na "Zimskom bungalovu"

OBJAVLJENO: 19.12.2019 20:40

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice) Zagreb. Besplatne plesne radionice za djecu „ZIMSKI BUNGALOV” - „Plesni atelier” - radionice suvremenog plesa i jazz dancea. 7.1. / utorak / SUVREMENI PLES / 19,00 – 19,45 sati / dob: 9 - 11 godina; JAZZ DANCE / 19,45 – 20,30 sati / dob: 12 - 15 godina i 9.1. / četvrtak / SUVREMENI PLES / 19,00 – 19,45 sati / dob: 9 - 11 godina; JAZZ DANCE / 19,45 – 20,30 sati / dob: 12 - 15 godina. Dobro nam došli!!!

Besplatne likovne radionice - ZIMSKI LIKOVNI ATELIER na "Zimskom bungalovu"

OBJAVLJENO: 19.12.2019 20:36

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice) Zagreb. Besplatne likovne radionice za djecu „ZIMSKI BUNGALOV” od 7. do 11. siječnja 2020.:„Zimski likovni atelier”: dob: 6 - 15 godina; 7.1. / utorak / 18,00 – 19,30 sati; 8.1. / srijeda / 18,00 – 19,30 sati; 9.1. / četvrtak / 18,00 – 19,30 sati; 10.1. / petak / 18,00 – 19,30 sati. Dobro nam došli!!!