Nova sezona radionica 2019./2020. u CZKIO Susedgrad za MAME I BEBE, DJECU I MLADE

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

U novoj školskoj godini, NOVA SEZONA RADIONICA 2019./2020. za MAME I BEBE, DJECU I MLADE u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice Pridružite se i upoznajte se s našim radionicama i njihovim voditeljima na tjednu otvorenih vrata od 2. do 6. rujna 2019. Ulaz je slobodan! Upisi za sezonu 2019./2020. su od 9. do 11. rujna 2019. od 15,00 do 19,00 sati.

DAN OTVORENIH VRATA
2. – 6. rujna 2019.

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD
Argentinska 5 (Gajnice), Zagreb

Upisi za sezonu 2019./2020. su od 9. do 11. rujna 2019. od 15,00 do 19,00 sati.

 

RADIONICE I TEČAJEVI
Sezona 2019./2020
.

MAME I BEBE

- Mame i bebe

DJECA I MLADI

- Tečaj klasičnog baleta za djecu
-
Tečaj ritmike i plesa
-
Glazbeno scenska radionica "Latice" i dječji zbor
-
Suvremeni ples
-
Jazz dance
-
Kazališna radionica "Idemo se igrati"
-
Kazališna radionica "Odglumi svoje slobodno vrijeme"
-
Likovna radionica za djecu
-
Ludi labos – edukativne radionice za male znanstvenike
-
Mali prirodoslovci
-
Super JA – edukativne i zabavna radionica razvijanja mentalne snage
-
Budi Cool

 

MAME I BEBE

MAME I BEBE

Dob: od 1 do 3 godina
Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 16,00 do 16,45 sati)
Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica

Vježbanje za mamu i bebe namijenjeno je djeci od 1 god do 3 godi i njihovim mamama.
Svrha programa je uspostaviti tjelesni i emocionalni kontakt sa djetetom kroz kompleks vježbi primjerenim i roditelju i djetetu. Cilj programa je razvijati psihomotoričke aspekte kod djeteta te podići mišićni tonus kod majke. Postići osjećaj zadovoljstva te svjesnosti o nužnosti ovakvog oblika druženja i komunikacije između djeteta i majke. Vježbanje će se odvijati uz prilagođenu glazbu.

 

DJECA I MLADI

TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA DJECU

Dob: od 7 do 12 godina
Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda od 18,00 do 18,45 sati)
Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik Zagrebačkog HNK, pedagog i koreograf

Ples pripada svima, samo nije svima jednako dostupan. Ovim tečajem želja je to promijeniti.
Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti, a kod djece dodatno potaknuti i želju za odlaskom u kazalište. Kod polaznika velika pozornost pridaje se razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela (držanje, razvijanje fleksibilnosti i pravilno disanje), priprema mlađih generacija za baletni teatar i plesnu umjetnost kroz rad na produkcijama koje bi se kao takve pokazale kao završni rad.

 

TEČAJ RITMIKE I PLESA

Dob: od 4 do 7; od 8 do 12; od 13 do 16 godina
Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - mlađa grupa od 17,30 do 18,15 sati; srednja grupa od 18,15 do 19,00 sati; starija skupina od 19,00 do 19,45 sati)
Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica

Svaka djevojčica sanja da će biti balerina kad odraste. Mnoge neće ostvariti taj san, ali mogu zaplesati kao balerine na satovima ritmike i plesa. Putem tehničkih vježbi razvijati će svoje tijelo, lijepo držanje i pravilan stav, kroz plesne improvizacije razvija se dječja kreativnost, kroz zajedničke koreografije djeca se socijaliziraju i upućuju jedna na druge. Uoči Božića djeca prezentiraju svoj rad putem oglednog sata, obilježavamo maškare, dan mama - vježbajući zajedno s mamama, te završavamo školsku godinu plesnom predstavom.

 

GLAZBENO SCENSKA RADIONICA "LATICE" I DJEČJI ZBOR

Dob: od 3 do 6; od 7 do 10 godina
Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - mlađa grupa od 17,30 do 18,15 sati; starija grupa od 18,15 do 19,00 sati)

Voditeljica:
Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog i zborovođa

U programu glazbeno-scenske radionice “Latice“ djeca se upoznaju sa svim elementima glazbe, vokalnog izričaja i scenskog pokreta, a kroz igru i zabavu djeca savladavaju vokalnu tehniku, uče nove dječje pjesmice, igre, stječu samopouzdanje kroz scenski pokret. Osim brojnih nastupa, djeca posjećuju i tonski studio i snimaju pjesmu koja se zatim u obliku spota uvrštava na dječju top listu.
Naš moto je : Igraj se, pjevaj i pritom uči; Neka se i mašta malo pomuči; Smišljati možeš sve što ti drago; Prijateljstvo ovdje pravo je blago.

 

SUVREMENI PLES

Dob: od 9 do 11 godina
Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 19,00 do 19,45 sati)
Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

Suvremeni ples otvara vidike, razvija kreativnost i povećava tjelesne mogućnosti.
Cilj programa je sve aktivnosti djece organizirati tako da budu zadovoljstvo i radost, da potiču, razvijaju i njeguju potrebu za suradnjom s voditeljem i vršnjacima, da pridonose razvoju samostalnosti i samopouzdanja, te timskom radu i uzajamnom pomaganju.
Program rada utječe na usavršavanje motoričkih dostignuća i znanja, na razvoj osnovnih psihomotornih sposobnosti, stvaranje motiva i razvijanje navike za vježbanjem u skupinama, kao i samostalnosti u radu. Ples je snažan alat za spoznavanje i ispoljavanje emocija što pozitivno utječe na svaku dobnu skupinu, te je univerzalan jezik koji razumije cijelo čovječanstvo.

 

JAZZ DANCE

Dob: od 12 do 15 godina
Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 19,45 do 20,30 sati)
Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

Jazz dance je energična plesna forma koja prije svega potiče individualnost i originalnost plesača. Karakteriziraju ga jedinstvenost pokreta, izolacije i kontrakcije tijela, skokovi i brzi okreti.
Cilj ovog programa je da djeca i mladi prepoznaju i usvoje osnovne elemente jazz dance-a i plesnih vještina, da mogu memorirati i ponoviti plesne fraze, prepoznati plesni vokabular te prezentirati usvojenu plesnu sekvencu pred drugima. Također cilj ovog programa je i osvještavanje i poticanje samopouzdanje kod djece i mladih u njihovom odnosu prema vlastitom tijelu. Iako su usvajanje tehnika, treniranje i usavršavanje temeljni uvjeti za bavljenje plesom cilj programa je i da djeca i mladi prepoznaju ples kao izvedbenu umjetnost kojom se komuniciraju emocije i misli.

 

KAZALIŠNA RADIONICA "IDEMO SE IGRATI"

Dob: od 7 do 13 godina
Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (subota od 9,00 do 10,30 sati)
Voditeljica: Lara Janjić, dramski pedagog

Kada nam školske torbe postanu preteške i treba nam mali odmor od zadaće i učenja, svakome dobro dođe subotnje dramsko druženje uz igre, glumu i uvijek dinamičnu atmosferu. Naš dramski rad s djecom obuhvaća pregršt vježbi i tehnika kojima se pripremamo za samouvjeren i kreativan nastup na kazališnoj (i životnoj) pozornici. Kako bismo omogućili djeci da se razvijaju u umjetničkim i kreativnim područjima, koristimo individualizirani pristup, ali ga također usklađujemo s grupnom dinamikom što je jedan od najvažnijih elemenata dramskog rada. Polaznici dramske radionice imaju priliku na zanimljiv i pristupačan način naučiti kako se boriti protiv treme, straha od javnog nastupa te kako uobličiti ideje u pokret, govor i izvedbu. Bilo da ulazimo u ljudske, životinjske ili apstraktne uloge, uvijek se nastojimo dobro zabaviti i osmisliti završnu predstavu koja će biti skrojena po mjeri i željama svih polaznika!

 

KAZALIŠNA RADIONICA "ODGLUMI SVOJE SLOBODNO VRIJEME"

Dob: od 14 do 18 godina
Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (subota od 10,30 do 12,00 sati)
Voditeljica: Lara Janjić, dramski pedagog

Za sve one kojima treba dobar ispušni ventil i sigurno mjesto za izražavanje pod kazališnim reflektorima, toplo preporučujemo dramska druženja na pozornici Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad! Na našim subotnjim radionicama uvažavamo svačije mišljenje te pronalazimo kreativne načine za izražavanje svojih misli i ideja! S obzirom na to da je radionica prilagođena uzrastu koji se u ovim godinama traži i istražuje, dramski rad svakako može pomoći stjecanju novog samopouzdanja putem raznolikih improvizacijskih vježbi i grupnog osmišljavanja dramskog materijala u kojem će svatko naći nešto za sebe! Ova radionica osmišljena je kao kreativna aktivnost u kojoj ulazimo u različite uloge i tražimo zanimljiva rješenja za situacije u kojima smo se našli kao likovi i kao ljudi. Sva naučena znanja i nove vještine polaznici će uz pomoć voditeljice uobličiti u završnu predstavu te je ponosno predstaviti svojoj publici.

 

LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU

Dob: od 5 do 15 godina
Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (utorak od 18,00 do 19,30 sati)
Voditelj: Vedran Markulin, slikarski i grafički dizajner, diplomirani odgojitelj i učitelj

Likovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na likovnim medijima (likovnoj umjetnosti) i vizualnom jeziku s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja likovnih potencijala. Teme će se odabrati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika (crtačke, slikarske, grafičke, kiparske), načina rada, te uporabom odgovarajućih sredstava i pomagala, a svakako i interesom polaznika.

 

LUDI LABOS – edukativne radionice za male znanstvenike

Dob: od 5 do 10 godina
Trajanje: 1x tjedno po 60 min. (petak od 18,00 do 19,00 sati)
Voditeljica: Nikolina Bošnjak, edukatorica i znanstvenica

Program edukativnih radionica za popularizaciju prirodnih znanosti osmišljene su da zainteresiraju djecu za sve što se dešava oko njih. Jer sve oko nas je vezano uz kemiju, fiziku, biologiju... Cilj je pomoći djeci da nauče promatrati i razumjeti svijet oko sebe i pri tome se zabavljati!

 

MALI PRIRODOSLOVCI

Dob: od 5 do 10 godina
Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (ponedjeljak od 17,30 do 19,00 sati)
Voditeljica: Petra Šparica, dipl.ing geologije, muzejski pedagog

Radionica za malene prirodoslovce koji žele saznati više o tajnama prirode koja ih okružuje. Program se odvija u ciklusima, kroz svaki mjesec obrađuje se nova tema iz područja prirodoslovlja i ekologije (neke od tema su: svemir, voda, minerali, tlo, fosili…)

 

SUPER JA – edukativne i zabavna radionica razvijanja mentalne snage

Dob: od 7 do 12 godina
Trajanje: 2x tjedno po 60 min. (utorak i četvrtak od 18,00 do 19,00 sati)
Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP i MBSR praktičar

Radionica učenja asertivnosti – vještine koja nam omogućuje da se izborimo za sebe, osiguravajući da se naše mišljenje i osjećaji uzmu u obzir, a pri tom se ne narušavaju prava drugih. Svojim programom pomaže djeci izgraditi samopouzdanje, potaknuti i povećati svijest o njima samima, razviti i prakticirati vještine asertivnosti, učiti ih odgovornosti za vlastito ponašanje i vlastite osjećaje.
Kroz odabrane aktivnosti, priče, diskusije, igre preuzimanja uloga djeca uče odabirati ispravno, upoznati bolje sebe, ovladati snažnim emocijama, oduprijeti se pritisku vršnjaka i formirati pozitivnije odnose sa osobama u svojoj okolini.

 

BUDI COOL

Dob: od 7 do 12 godina
Trajanje: 2x tjedno po 60 min. (srijeda od 18,00 do 19,15 sati i subota od 10,00 do 10,45 sati)
Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP i MBSR praktičar

Radionica kroz koju djeca vježbaju trajne vještine za otklanjanje stresa i smirivanje, nošenje s teškim emocijama, kontroliranje impulsa, lakše koncentriranje i fokusiranje na ono što je važno, i njegovanje empatije, ljubaznosti i pozitivnosti.
Budi cool radionica je mentalni trening mindfulness vježbi za sklad i smirenost uma i tijela. Satovi koncipirani tako da djeca kroz vježbe i igru nauče kako se nositi sa emocijama, povećati usredotočenost i svjesnost kroz vježbe fokusiranja na svoja osjetila, kako se umiriti i usmjeriti na sadašnji trenutak vježbama disanja, progresivnom mišićnom relaksacijom i vođenom fantazijom, uskladiti um i tijelo jednostavnim vježbama primjerenim njihovom uzrastu te putem pozitivnih afirmacija usvojiti i zadržati vedar, čvrst i pozitivan stav o sebi i svojim sposobnostima.

 

* ZA SVE RADIONICE: ovisno o broju upisanih, moguće su izmjene termina.

Za dodatne informacije o radionicama i tečajevima obratite se na kontakt:
tel.:
01/ 345 27 22
• e-mail: info@czkio-susedgrad.hr

 

 

Online likovna radionica "LAMPIONI"

OBJAVLJENO: 04.06.2020 12:46

Nastavljano ciklus s online likovnim radionicama uz ljetnu avanturu s radionicom „Lampioni“ koju možete pogledati u prilogu. Sljedeći upute napravite vlastite likovne kreacije od raznobojnog papira. Ako želite donesite nam svoje lampione (radnim danom od 9,00 do 17,00 sati, Argentinska 5) koje će osvijetliti gajničko ljeto tijekom trajanja Susedgradske ljetne promenade koja započinje 15. lipnja. Nastavite nas pratiti na našim stranicama: www.czkio-susedgrad.hr i facebook stranici: Centar_Za_Kulturu _I_Obrazovanje_Susedgrad jer spremamo nove virtualne sadržaje.

Online likovna radionica "RIBICE"

OBJAVLJENO: 28.05.2020 22:38

Kao uvertiru u Ljetnu promenadu koja započinje 15. lipnja, pripremili smo virtualnu likovnu radionicu „Ribice” koju možete pogledati u prilogu, te slijedeći upute napraviti svoj uradak od recikliranih kutija. Ako želite, donesite nam svoje ribice (radnim danom od 9,00 do 15,00 sati, Argentinska 5) koje će zaplivati gajničkim „morem” tijekom ljetnih programa koje uskoro objavljujemo. Nastavite nas pratiti na našim stranicama www.czkio-susedgrad.hr i facebook stranici: Centar_Za_Kulturu_I_Obrazovanje_Susedgrad jer spremamo nove zanimljive virtualne sadržaje.

Dan mama

OBJAVLJENO: 09.05.2020 22:35

Svake godine u drugom tjednu mjeseca svibnja glazbeno-scenska radionica i dječji zbor „Latice” i tečaj ritmike i plesa Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad obilježavaju Majčin dan pod nazivom „Dan mama”. To je dan kada polaznici zajedno s njihovim mamama, a pridruži se i po koji tata, baka..., sudjeluju u radionici. Pročitajte poruku koju je napisala Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog, zborovođa i voditeljica Glazbeno-scenske radionice i dječjeg zbora „Latice” i Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgajateljica i voditeljica tečaja "Ritmike i plesa"