Dan mama

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Svake godine u drugom tjednu mjeseca svibnja glazbeno-scenska radionica i dječji zbor „Latice” i tečaj ritmike i plesa Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad obilježavaju Majčin dan pod nazivom „Dan mama”. To je dan kada polaznici zajedno s njihovim mamama, a pridruži se i po koji tata, baka..., sudjeluju u radionici. Pročitajte poruku koju je napisala Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog, zborovođa i voditeljica Glazbeno-scenske radionice i dječjeg zbora „Latice” i Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgajateljica i voditeljica tečaja "Ritmike i plesa"

 Glazbeno-scenska radionica i dječji zbor „Latice” svake je godine obilježavao Majčin dan.
Na našem satu uvijek su prisustvovale mame, a i poneka baka, nerijetko i koji tata. Vježbice i igre koje su djeca učila na satima rado su podijelila sa mamama, i sve se pretvaralo u zabavu, koji je pratio osmjeh djece, ali i mama. Takva druženja svima su izmamila osmjeh, a poneki put pala je pokoja suza radosnica. 
Često se susrećemo sa nedostatkom vremena, a roditelji polako zaboravljaju igrati se, spontano i slobodno kao djeca.
Zato su takvi susreti i druženja vrlo važni da se svi zajedno opustimo i budemo djeca.
Nažalost, ove godine o tome trebamo još više razmišljati. Danas počinjemo spoznavati koje su to važne stvari i koliko nam događaji koje smo uzimali pod normalno zapravo nedostaju.
Svijet se promijenio, ali mi nesmijemo zaboraviti kako je to biti dijete i koliko je igra važna. U svakome od nas neka ostane barem djelić djetinjeg, jer djeca su ipak jedino bogatstvo koje imamo.

Svim mamama, bakama, tetama želim sretan i razigran Majčin dan.”

Marija Senka Frljak

"Dan mama na ritmici obilježavamo zajedničkim vježbanjem mama i djece. Vježbanju i plesnim igrama pridružile su nam se mame, seke, tete, bake, a ponekad i tate. Druženje je uvijek veselo, razigrano i korisno kako za mame tako i za djecu. Pokušajte u ovim danima kod kuće druženje s djecom obogatiti zajedničkim vježbanjem. Kretanje je korisno za sve ukućane, a kada se odvija u zajedništvu dobiva novi značaj. Tate, iako je dan mama, pridružite im se u takvim aktivnostima.

Svim mamama, bakama, tetama želim sretan i pun ljubavi Dan mama."

Sanja Jurić


Pozivamo sve zainteresirane da u „Tjednu novih mogućnosti“ od 7. do 11. rujna 2020. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb posjete, čuju, vide, pitaju, isprobaju, i podruže se s našim Laticama i ritmikom i ples i pridružite se s njima na kontinuiranim radionicama kroz godinu.

Kontinuirane radionice i tečajevi Centra:


1.) LATICE”, glazbeno-scenska radionica i dječji zbor

•  Voditeljica: Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog i zborovođa
•  Dob: od 3 do 6; od 7 do 10 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min

U programu glazbeno-scenske radionice “Latice“ djeca se upoznaju sa svim elementima glazbe, vokalnog izričaja i scenskog pokreta, a kroz igru i zabavu djeca savladavaju vokalnu tehniku, uče nove dječje pjesmice, igre, stječu samopouzdanje kroz scenski pokret. Osim brojnih nastupa, djeca posjećuju i tonski studio i snimaju pjesmu koja se zatim u obliku spota uvrštava na dječju top listu.
Naš moto je : Igraj se, pjevaj i pritom uči; Neka se i mašta malo pomuči; Smišljati možeš sve što ti drago; Prijateljstvo ovdje pravo je blago.

2.) RITMIKA I PLES

• Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgajateljica
• Dob: od 4 do 7; od 8 do 12; od 13 do 16 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min.

Svaka djevojčica sanja da će biti balerina kad odraste. Mnoge neće ostvariti taj san, ali mogu zaplesati kao balerine na satovima ritmike i plesa. Putem tehničkih vježbi razvijati će svoje tijelo, lijepo držanje i pravilan stav, kroz plesne improvizacije razvija se dječja kreativnost, kroz zajedničke koreografije djeca se socijaliziraju i upućuju jedna na druge. Uoči Božića djeca prezentiraju svoj rad putem oglednog sata, obilježavamo maškare, dan mama - vježbajući zajedno s mamama, te završavamo školsku godinu plesnom predstavom.

Međunarodni dan plesa, 29.4.2020.

OBJAVLJENO: 28.04.2020 13:53

Bliži nam se Međunarodni dan plesa, 29.4.2020. Pročitajte ovogodišnju poruku koju je napisala Sanja Kocon Vranješ, samostalna umjetnica, plesačica i voditeljica plesnih tečajeva u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

Sudjelujte direktno u online izložbi svojim likovnim radom: „HVALA NAŠIM HEROJIMA”

OBJAVLJENO: 25.03.2020 19:46

Pozivamo sve zainteresirane, bez obzira na dob, da se uključe u online izložbu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim likovnim radovima na temu HVALA NAŠIM HEROJIMA. Nema roka za prijavu - izložba Vaših radova traje do daljnjega. Svoje radove pošaljite već danas!

Besplatne kazališne radionice - KAZALIŠNI STUDIO na "Zimskom bungalovu"

OBJAVLJENO: 19.12.2019 20:43

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice) Zagreb. Besplatne kazališne radionice za djecu „ZIMSKI BUNGALOV” - „Kazališni studio”: dob: 7 - 15 godina / 11.1. / subota / 9,00 – 10,30 sati. Dobro nam došli!!!