3. koncert Koncertne sezone u Susedgradu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

U srijedu 5.06.2013. u 19,30 sati u velikoj dvorani Centra (Argentinska 5, Gajnice), koncert će održati duo Maja župić, klarinet i Marina Pletikosa, glasovir, Ulaz je slobodan.

Marija Župić osnovno glazbeno obrazovanje iz klarineta započela je u osnovnoj glazbenoj školi " Jakov Gotovac" Sinj. Srednje glazbeno obrazovanje stječe u Dubrovniku u U.Š."Luka Sorkočević"kao glazbenik teoretičar i glazbenik klarinetist,u klasi prof. Pietra Cavaliere.Diplomirala je 2003. sa odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. J. Tonžetića. Tijekom Međunarodne ljetne akademije Prag -Beč - Budimpešta nagrađena je trogodišnjom stipendijom u klasi uglednog pedagoga A. Prinza. Godine 2003. na međunarodnom natjecanju u sklopu Ljetne akademije osvojila je drugu nagradu za interpretaciju djela Gottfrieda von Einema. Usavršavala se i na Međunarodnoj ljetnoj akademiji Sveučilišta Mozarteum u Salzburgu te na brojnim stručnim seminarima kod uglednih pedagoga kao što su S. Goričar, G.Deply, P. Meyer, K. J. Stevenson, V. Boevkens, L. Urdano, R. Cavallin. Godine 2006. primila je Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedeno djelo hrvatskog skladatelja Marka Ruždjaka" Versus" na 39.Tribini mladih glazbenih umjetnika Darko Lukić. Nastupila je solistički svirajući W.A.Mozartov klarinet koncerta uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra,kao i uz Zagrebačke soliste u interpretaciji skladbe “Glas iz Dubrovnika" M.Miletića.Često nastupa kao članica puhačkog kvinteta,gudačkog kvinteta i glasovirskog tria.Kao klarinetistica surađuje sa mnogim orkestrima grada Zagreba. Uz glasovirsku pratnju A. Feitl održala je brojne koncerte u  zemlji i inozemstvu.Radi u glazbenoj školi "Milka Trnina" Ivanić Grad.

Marina Pletikosa osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stječe u Županji i Osijeku kod D. Sekošana. Studij glasovira završila je 1995. u klasi J. Muraija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Pored studija glasovira dvije godine je studirala čembalo u klasi V. Mažuran te se počela baviti komornom glazbom i korepeticijom. Poslijediplomski studij glasovira završila je 1999. u klasi Z. Bašić. Izvela je brojne solističke recitale u Hrvatskoj i zabilježila brojne nastupe u različitim komornim sastavima. Sudjelovala je na Memorijalu Darko Lukić, Međunarodnoj glazbenoj tribini u Puli, Festivalu E. Satie u Trstu, osvojila drugu nagradu na pijanističkom međunarodnom natjecanju u Rimu 1996., te drugu nagradu na Natjecanju Radio podij u suradnji s klarinetistom Brunom Phillippom 2000. godine. Sudjelovala je na seminarima EPTA-e u Dubrovniku u klasama S. Bende, W. Groppenbergera i P. Donahoea. Suradnica je Ljetne pjevačke škole u Rovinju i na seminarima D. Vejzović, G. Deplusa, D. Seidela, S. Kam, C. Hansell-Bakić i dr. Koncertira diljem Hrvatske u suradnji sa istaknutim hrvatskim umjetnicima. Umjetnički je suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i suosnivačica komornog dua Pfagottiano s fagotistom Žarkom Perišićem. U pripremi je izdanje njihova prvog nosača zvuka.

Svjetski dan glazbe

OBJAVLJENO: 19.06.2020 16:01

Danas se diljem svijeta u 120 zemalja slavi Svjetski dan glazbe. Počelo je u Parizu 21. lipnja 1982. godine pod nazivom „Fête de la Musique“ (Festival glazbe). Obilježava se na pozornicama i gradskim trgovima besplatnim nastupima s ciljem približavanja glazbenog sadržaja svim prolaznicima. Kulturna scena je bogata raznolikim sadržajem i sigurno ćete pronaći nešto po svom glazbenom ukusu. Ovom prilikom se želimo sjetiti nekih glazbenika koji su zasvirali u našem Centru i time obogatili naše večeri: Zdenka Kovačićek, Đani Stipaničev, Lovro Pogorelić, Sandra Bagarić, Mirko Švenda Žiga, Zrinka Posavec, Renata Sabljak, Matija Dedić, Petrit Çeku i mnogi drugi.

"Večer španjolske gitare" - Srđan Bulat

OBJAVLJENO: 05.03.2020 12:00

Ola amigos :) Izuzetna nam je čast pozvati Vas na "Večer španjolske gitare", glazbeno putovanje bogatom španjolskom glazbenom kulturom pod vodstvom prvaka mlađe gitarističke generacije, SRĐANA BULATA. Putevima Cordobe,Toleda, Granade putujemo 3.4.2020. u 19,30 sat. Vaš, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Centru, radnim danom od ponedjeljka do petka od 9,00 do 19,00 sati. Cijena ulaznice: 30,00 kn; Argentinska 5, Gajnice, I. kat; 01/ 345 27 22, info@czkio-susedgrad.hr

Sandra Bagarić - još jedna glazbena poslastica u Susedgradu

OBJAVLJENO: 13.02.2020 10:47

Operna pjevačica, glumica, zvijezda mjuzikla i opereta kazališta Komedija, Sandra Bagarić održat će solistički koncert u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, u srijedu 4.3.2020. s početkom u 19,30 sati. Neka vas inspirativan nastup vrhunske glazbene dive uz klavirsku pratnju profesora Darka Domitrovića uvede u glazbenu čaroliju ususret Danu žena. Ulaznice se mogu kupiti u Centru, radnim danom od ponedjeljka do petka od 9,00 do 19,00 sati. Cijena ulaznice: 40,00 kn; Argentinska 5, Gajnice, I. kat; 01/ 345 27 22, info@czkio-susedgrad.hr.