Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ZIMSKI BUNGALOV 2021. - Besplatne prazničke radionice za djecu!

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Stižu nam zimski praznici!!! Besplatne prazničke radionice za djecu „ZIMSKI BUNGALOV” od 27. do 31. prosinca 2021. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice) Zagreb. Provedite praznike s nama uz stručno vodstvo voditelja – plesnih i likovnih umjetnika, dizajnera kroz likovne i plesne radionice. Probudite kreativca u sebi i zaplešite na „Zimskoj plesaonici” za mlade ili „Zaplešite zimi” na radionici ritmike i plesa za djecu. Okušajte se u spoznajno stvaralačkim likovnim radionicama na temu tradicionalnih klepetaljki, u izradi reljefnih medalja za pobjednike, vrtne vjetrenjače ili izradite „Filceka”, vlastitu igračku koju ćete moći ponijeti svojim kućama. Svi programi su besplatni, a za radionice su potrebne prijave. Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail; info@czkio-susedgrad.hr. Dobro nam došli!

ZIMSKI BUNGALOV

Besplatni praznički program za djecu!!!
27. - 31.12. 2021.
Argentinska 5 (Gajnice)

 

27.12. / ponedjeljak /

10,0011,30 sati / dvorana / 7-12 god.
ZIMSKA PLESAONICA – plesna radionica

28.12. / utorak /

10,00 – 11,30 sati / predvorje dvorane / 5-10 god.
FILCEKI – radionica izrade vlastite igračke

29.12. / srijeda /

10,00 – 11,30 sati / predvorje dvorane / 10-12 god.
KLEPETALJKE – likovna radionica

10,3011,30 sati / dvorana / 4-6 god.
ZAPLEŠIMO ZIMI – radionica ritmike i plesa

30.12. / četvrtak /

10,00 – 11,30 sati / predvorje dvorane / 8-12 god.
MEDALJA ZA POBJEDNIKA – likovna radionica

31.12. / petak /

10,00 – 11,30 sati / predvorje dvorane / 6-10 god.
MOJA VRTNA VJETRENJAČA – likovna radionica

 

* ZA SVE RADIONICE POTREBNE PRIJAVE

Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail; info@czkio-susedgrad.hr. 

 

PLESNE RADIONICE:

ZIMSKA PLESAONICA – plesna radionica

Dob: 7-12 godina

Na ovoj plesnoj radionici polaznici će imati priliku kroz različite plesne aktivnosti osnovnih figura, elemenata i formacija u individualnom i timskom radu naučiti i stvarati koreografiju prilagođenu njihovom uzrastu time spoznajući kako je ples snažan alat za ispoljavanje emocija i misli, a s ciljem osvještavanja i poticanja samopouzdanja kod djece u njihovom odnosu prema vlastitom tijelu.

 

ZAPLEŠIMO ZIMI – radionica ritmike i plesa

Dob: 4-6 godina

Uz glazbu zaplešite zimi u radionici ritmike i plesa upoznajući vlastito tijelo pokretom, snalaženju i razvijanju sposobnosti kretanja kroz prostor, učenju pravilnog držanja i disanja, razvijanju sposobnosti pravilnog korištenja mišića nogu, ruku i stopala raznim načinima hodanja i kretanja, a kroz plesne improvizacije potaknuti kod djece kreativnost.
...kroz igru i zabavu, razvijati mobilnost, muzikalnost, istraživati pokret i ples i još mnogo toga.

 

STVARALAČKE LIKOVNE RADIONICE:

FILCEKI – radionica izrade vlastite igračke

Dob: 5-10 godina

Na stvaralačkoj radionici „Filceki” polaznici će se imati priliku upoznati sa didaktičkom igračkom te izraditi vlastitu.
Didaktičke igračke imaju za svoj cilj razvoj psihomotorike, razvoj senzorne integracije te poticanje djeteta na stvaralaštvo i rješavanje problema.
Igračka se sastoji od nekoliko dijelova, koji se međusobno šivanjem spajaju u cjelinu. Takvim slaganjem različitih oblika, djetetu pomaže u razvoju mašte i kreativnosti, a korištenjem ponuđenih materijala daje odličan poticaj za razvoj fine motorike.
Igračke će biti od materijala različitih boja i tekstura, što daje dobre podražaje za razvoj senzorneintegracije, ali će i biti data mogućnost da djeca sama dovrše igračku, ukrašavajući je i/ili joj davati karakterne osobine crtanjem ili šivanjem...

 

KLEPETALJKE – likovna radionica

Dob: 10-12 godina

Klepetaljka se radi uvijek s istom osnovnom namjenom dizanja buke. Istu su funkciju ispunjavali i pojedini svagdašnji predmeti (npr. stari lonci). Klepetaljke su se mogle naći u gotovo svakome selu. Kada bi zvona utihnula djeca su njima po ulicama najavljivala početak mise. Za izradu klepetaljki obično se koristilo drvo velike čvrstoće te prodornog i zvonkoga glasa, kao što su bagrem ili suhi hrast.

 

MEDALJA ZA POBJEDNIKA – likovna radionica

Dob: 8-12 godina

Medalja je odlikovanje za razne građanske zasluge, nagrada za umjetnička, znanstvena i sportska postignuća. Na jednoj ili objema stranama medalje nalazi se reljefni prikaz, a prve medalje nastale su u doba kasnoga Rimskog carstva (4. - 5. stoljeće), izlijevale su se iz bronce, s likom cara ili mitološkim prizorom. U našoj radionici o medaljama naučit ćemo više o reljefu i vrstama reljefa te kako ga uklopiti u medalju za najboljeg prijatelja.

 

MOJA VRTNA VJETRENJAČA – likovna radionica

Dob: 6-10 godina

Znate li da se najveće vjetrenjače na svijetu nalaze u Nizozemskoj? Znate li da je španjolski sanjar Don Quijote napao vjetrenjače? Sve o vjetrenjačama, ali kako i kako ih jednostavno izraditi i ukrasiti svoj dom ili vrt naučite na radionici o vjetrenjačama.

 

Jane’s walk Zagreb, šetnje za građane

OBJAVLJENO: 19.05.2022 14:25

Šetnje zapadnim dijelom grada - za Susedgrađane! CeKaTe i projekt Mapiranje Trešnjevke Šetnje zapadnim dijelom grada - za Susedgrađane Jane’s walk Zagreb, šetnje za građane CeKaTe i projekt Mapiranje Trešnjevke već tradicionalno u svibnju za građane organizira čitav niz šetnji širom grada, a u okviru globalnog projekta Jane’s Walk. Ove godine čak 15 šetnji na različitim dijelovima grada, uz voditelje koji su ih osmislili posebno za ovu priliku. Upoznati svoj grad na neformalan način, pri tome puno saznati, razvijati zdravu naviku hodanja, družiti se, razgovarati sa sugrađanima, sve to je cilj ovih otkačenih i već prepoznatih istraživanja grada.

RADIONICA UPOZNAVANJA SUVREMENE TEHNOLOGIJE - "PAMETNI TELEFONI"

OBJAVLJENO: 19.05.2022 14:20

Zbog interesa javnosti radionica će se dodatno održati u utorak 24.5.2022. od 10,30 - 12,00 sati O korištenju pametnih telefona te kako na njima koristiti društvene mreže, internet bankarstvo i ostale svakodnevne aplikacije kao i na mnoga druga Vaša pitanja odgovoriti će voditelj Goran Koleski. Na radionicu je potrebno ponijeti vlastiti mobilni telefon. Radionica će se odvijati u Galeriji „Idealni Grad”, I. kat. Za radionicu je potrebna prijava. Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/1, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail: info@czkio-susedgrad.hr Program je besplatan!

„DR(U)ŽIMO SE ZAJEDNO” - RADIONICE UKRAJINSKE I HRVATSKE KULTURE

OBJAVLJENO: 16.05.2022 18:49

Besplatne radionice! „DR(U)ŽIMO SE ZAJEDNO” - RADIONICE UKRAJINSKE I HRVATSKE KULTURE u subota 21.5.2022., od 11,00 do 13,00 sati. Interaktivno i kreativno druženje i učenje iz područja geografije i kulture kroz medij kazališta, cirkusa i glazbe. Za djecu od 6 do 12 godina. Voditeljice: Tetyana Kuchma-Mikats, Lois Nelia. Potrebne su prijave! Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice), svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail; info@czkio-susedgrad.hr. Dobro nam došli!