Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ZIMSKI BOOK CLUB u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad – Siječanj 2022.

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Duge zimske dane radije kratite u društvu dobre knjige nego pred TV-ekranom, a umjesto u šoping centre radije ćete zalutati u ljupku knjižaru ili najdražu knjižnicu u kvartu po novu dozu kvalitetnog štiva? Onda i Vi, kao i mi, „patite” od najvažnije sporedne stvari na svijetu - čitanja knjiga i ljubavi prema pisanoj riječi. Pozivamo sve knjiške moljce i one koji će to tek postati na naš Zimski Book Club, odnosno čitalački klub, koji će nas zagrijati pomno izabranim ukoričenim pričama i inspirativnim ćakulama o istom. Druženje i interaktivno otkrivanje bogatog književnog svemira održat će se u tri termina po sat i pol, u ugodnom prostoru Galerije na prvom katu Centra: 12.,14. i 19. siječnja 2022. od 18,30 do 20,00 sati, a zadnju četvrtu večer upriličiti ćemo književnom tribinom s književnikom Damirom Karakašem za javnost kao i s polaznicima Zimskog Book Cluba 9.2.2021. u 19,00 sati u dvorani Centra. S entuzijazmom i programom recentne, ali i klasične prvoligaške literature, kako domaćih tako i inozemnih književnih autora, u fotelji moderatorice očekuje vas Iva Cikojević, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, djelatnica u kulturi i pasionirana čitateljica. Sve radionice su besplatne! Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail; info@czkio-susedgrad.hr. Dobro nam došli!

 

ZIMSKI KNJIŽEVNI SUSRETI
 

12.1.2022. / srijeda / 18,30 – 20,00 sati / I. kat

Prvi termin – Književni intro

Čitanje danas – relaksacija, učenje ili bijeg od umorne svakodnevice? Kako steći i zadržati dobre čitalačke navike? Kako se snaći u 'gustoj šumi' ponuđene literature i odabrati pravi naslov za sebe? Vjerovati novinskim kritikama ili preporukama 'od ruke do ruke'? Izlazak iz čitalačke komfor zone, biti spreman za novo i drukčije. Interaktivan razgovor uz čitanje odlomaka – što su o čitanju rekli slavni pisci, mislioci i umjetnici suvremenici?
 

14.1.2022. / petak / 18,30 – 20,00 sati / I. kat

Drugi termin – In medias res

Iz perspektive čitatelja – Svaki polaznik predstavlja jedan roman - ili omiljen ili onaj koji je trenutačno na noćnom ormariću – ukratko prezentira svoju čitalačku 'povijest', u kojem se žanru osjeća najugodnije, koje su blagodati knjiga kod njega najdjelotvornije, analiza čitalačkog stila, pogled u budućnost – kako tu ljubav prenijeti drugima i nastaviti vrijednu knjišku tradiciju. Interaktivan razgovor uz čitanje odlomaka – prema izboru polaznika, što ih inspirira, kojim se knjigama uvijek iznova vraćaju.
 

19.1.2022. / srijeda / 18,30 – 20,00 sati / I. kat

Treći termin – Analiza književnog djela kao poslatica za kraj

Pisci pišu, mi analiziramo – Rad na konkretnom književnom djelu s najviših polica domaće književnosti, aktualnom bestseleru 'Okretište' Damira Karakaša, kao uvertira i priprema za predstojeću književnu tribinu s njime. Koje su obavezne stavke dobrog romana? Kritičko promišljanje, subjektivni dojmovi, riječ struke. Odlike stila, identifikacija s čitateljem i ono što (nam) ostaje. Interaktivan razgovor uz čitanje odlomaka – iz izabranog romana, kao i dijelova recentnih kritika.

 

9.2.2022. / SRIJEDA / 19,00 sati / dvorana Centra

Književna tribina:
Damir Karakaš „Kada se u romanu ne događa ništa, a zapravo se događa – sve.“

Voditeljica: Iva Cikojević

Ulaz je besplatan uz predočenje ulaznice i COVID potvrde.
Besplatne ulaznice mogu se podignuti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) od 3.1.2022. svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat. Broj ulaznica je ograničen.

 

Jane’s walk Zagreb, šetnje za građane

OBJAVLJENO: 19.05.2022 14:25

Šetnje zapadnim dijelom grada - za Susedgrađane! CeKaTe i projekt Mapiranje Trešnjevke Šetnje zapadnim dijelom grada - za Susedgrađane Jane’s walk Zagreb, šetnje za građane CeKaTe i projekt Mapiranje Trešnjevke već tradicionalno u svibnju za građane organizira čitav niz šetnji širom grada, a u okviru globalnog projekta Jane’s Walk. Ove godine čak 15 šetnji na različitim dijelovima grada, uz voditelje koji su ih osmislili posebno za ovu priliku. Upoznati svoj grad na neformalan način, pri tome puno saznati, razvijati zdravu naviku hodanja, družiti se, razgovarati sa sugrađanima, sve to je cilj ovih otkačenih i već prepoznatih istraživanja grada.

RADIONICA UPOZNAVANJA SUVREMENE TEHNOLOGIJE - "PAMETNI TELEFONI"

OBJAVLJENO: 19.05.2022 14:20

Zbog interesa javnosti radionica će se dodatno održati u utorak 24.5.2022. od 10,30 - 12,00 sati O korištenju pametnih telefona te kako na njima koristiti društvene mreže, internet bankarstvo i ostale svakodnevne aplikacije kao i na mnoga druga Vaša pitanja odgovoriti će voditelj Goran Koleski. Na radionicu je potrebno ponijeti vlastiti mobilni telefon. Radionica će se odvijati u Galeriji „Idealni Grad”, I. kat. Za radionicu je potrebna prijava. Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/1, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail: info@czkio-susedgrad.hr Program je besplatan!

„DR(U)ŽIMO SE ZAJEDNO” - RADIONICE UKRAJINSKE I HRVATSKE KULTURE

OBJAVLJENO: 16.05.2022 18:49

Besplatne radionice! „DR(U)ŽIMO SE ZAJEDNO” - RADIONICE UKRAJINSKE I HRVATSKE KULTURE u subota 21.5.2022., od 11,00 do 13,00 sati. Interaktivno i kreativno druženje i učenje iz područja geografije i kulture kroz medij kazališta, cirkusa i glazbe. Za djecu od 6 do 12 godina. Voditeljice: Tetyana Kuchma-Mikats, Lois Nelia. Potrebne su prijave! Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice), svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail; info@czkio-susedgrad.hr. Dobro nam došli!