Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Festival znanosti u Susedgradu 2022.

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Tema ovogodišnjeg Projekta „Grad i okoliš“ – Festival znanosti u Susedgradu 2022. je „Život. Festival znanosti je program čija je svrha približiti i informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati djecu i mlade za istraživanje i stjecanje novih znanja. Centar ove godine sudjeluje u Festivalu znanosti svojim programima: 6.5. (petak): „Fotografijom kroz svemir” s predavačem Sašom Nuićem iz astronomskog društva Beskraj – organizirano za osnovne škole; 7.5. (subota) u 11,00 sati ekološka kazališna predstava za djecu „Naš zeleni svijet” Kazališne družine Smiješko, dob 3+, cijena ulaznice 30,00 kn. Ulaznice možete kupiti u Centru svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati; 12.5. (četvrtak) znanstveno-popularna radionica uz predavanje i kviz znanja: Nikola Tesla „Čovjek koji je stvorio 20. stoljeće” namijenjeno za djecu od 6 do 12 godina, radionica je besplatna. Prijaviti se možete u Centru ili na info@czkio-susedgrad.hr. 10.5. (utorak) od 16,00 sati sa udrugom ”Svijet oko nas” smo na Podsusedskom trgu (ispred knjižnice Podsused) sa znanstveno-popularnom radionicom na temu boja „Kamaleon iz čaše i svijet boja”. Dobro nam došli!

 

FESTIVAL ZNANOSTI U SUSEDGRADU 2022.

 

GAJNICE:

6.5. / petak / 10,00 sati

FOTOGRAFIJOM KROZ SVEMIR

*Za osnovne škole

Svemirska estetika budi u nama ushit. Ali, astrofotografija nije samo estetika. Svaki prikupljeni foton daje informaciju o svemiru koji nas okružuje, a više njih, pretočenih u fotografiju, nosi vrijedne spoznaje koje će autor predavanja podijeliti s posjetiteljima. Pridružite mu se na putu slikom i riječima – od našeg Sunca, preko objekata iz naše galaktičke okoline, sve do vrlo udaljenih galaksija.

Predavač: Saša Nuić, astrofotograf i predsjednik Astronomskog društva Beskraj iz Zagreba. Njegove su fotografije izlagane na više skupnih izložbi u Hrvatskoj. Autor je brojnih članaka na temu astronomije i astrofotografije. Velika većina članaka odnosi se na popularno-znanstveno objašnjavanje astrofotografija, što je i bila inspiracija za ovo predavanje.

 

7.5. / subota / 11,00 sati

NAŠ ZELENI SVIJET

Kazališna predstava za djecu Kazališne družine „Smješko”

Djeca u ovoj edukativnoj predstavi naučit će kako je nastala naša Planeta Zemlja, što su kiše i kako je nastao prvi život. No, naša predivna Planeta Zemlja treba našu pomoć! Ljudi su napravili previše smeća i stalno zagađuju našu Planetu zemlju! Naučimo zajedno s Planetom Zemljom sve o odvajanju otpada! Predstava koja djeci na pristupačan način pokazuje i uči mališane kako odvajati otpad i kakvih sve vrsta otpada za reciklažu postoje.

Autorice predstave: Barbara Vicković i Jelena Hadži-Manev
Redateljica: Jelena Hadži-Manev
Glumi: Barbara Vicković/Mirta Zečević
Scena i kostim: Marta Crnobrnja

Trajanje: 40 minuta

Dob: 3+

Cijena ulaznice: 30,00 kn

Ulaznice se mogu kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat.


12.5. / četvrtak / 18,00 – 19,30 sati

NIKOLA TESLA - "ČOVJEK KOJI JE STVORIO 20. STOLJEĆE"

Radionica se bavi životom i izumima NikoleTesle. Djeca će učiti o električnoj energiji, upoznat će dijelove strujnog kruga kojeg će i sami izraditi. Vlastitim prekidačem iz kućne radinosti upalit će lampicu iznad glave Nikole Tesle. Na kraju će se zabaviti uz kviz znanja i saznati zanimljivosti o jednom od najvećih znanstvenika u povijesti.

Udruga ”Svijet oko nas” - Hokus pokus znanstvena zabavljaonica
Hokus pokus radionice za djecu sastoje se od pokusa, demonstracija, vođenih razgovora i interaktivnih kvizova. Svrha radionica je upoznavanje djece sa svijetom znanosti, znanstvenim područjima i metodama kroz njima primjerene sadržaje i način prezentacije. Djeca otkrivaju svijet znanosti, od kemije i fizike do geografije i povijesti.

Dob: za djecu od 6 do 12 godina.

Radionica je besplatna!

Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/1, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail: info@czkio-susedgrad.hr

 

PODSUSED:

10.5. / utorak / 16,00 – 18,00 sati

Podsusedski trg (ispred knjižnice Podsused)

KAMELEON IZ ČAŠE I SVIJET BOJA

Magični sok od crvenog kupusa mijenjati će boje ovisno o kemikalijama koje ćemo u njega dodavati. Naš kameleon iz čaše djeci će približiti pojmove i svojstva kiselina i lužina. Znanstveno druženje začinit ćemo vatrometom iz staklenke: malo vode i ulja te par kapi prehrambene boje priredit će nam pravi spektakl.

Udruga ”Svijet oko nas” - Hokus pokus znanstvena zabavljaonica
Hokus pokus radionice za djecu sastoje se od pokusa, demonstracija, vođenih razgovora i interaktivnih kvizova. Svrha radionica je upoznavanje djece sa svijetom znanosti, znanstvenim područjima i metodama kroz njima primjerene sadržaje i način prezentacije. Djeca otkrivaju svijet znanosti, od kemije i fizike do geografije i povijesti.

Dob: za djecu od 6 do 12 godina.

Radionica je besplatna!

 

 

 

Fotografijom kroz svemir

OBJAVLJENO: 06.05.2022 13:16

U sklopu Festivala znanosti u Susedgradu 6.5.2022, petak, od 10,00 do 12,00 sati održano je predavanje za osnovne škole „Fotografijom kroz svemir”.

Ne sudi knjigu po koricama - obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige

OBJAVLJENO: 25.10.2021 16:15

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad u suradnji s Udrugom „Nova stranica Zagreb” u petak, 22.10.2021. održao je program „Ne sudi knjigu po koricama” povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u svrhu razvijanja senzibiliteta prema književnom stvaralaštvu i promoviranju hrvatskih autora U prostoru Centra bile su izložene knjige zamotane u neproziran papir na kojem su bile navedene dvije do tri smjernice. Same knjige nisu bile vidljive te je posjetitelj po nasumičnom odabiru ili po smjernicama mogao odabrati jednu knjigu. Knjige su bile nove, nečitane, različitih žanrova s naglaskom na isključivo hrvatskim autorima.

Europski tjedan mobilnosti 2021. u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 23.09.2021 15:41

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 16. do 22. rujna 2021. sudjelovao je u sklopu Europskog tjedna mobilnost sa svojim kontinuiranim programima namijenjenim za osobe treće životne dobi te za djecu i mlade: „Rekreacija 50 +” i „Likovni Atelier za djecu i mlade”.