Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

RADIONICE I TEČAJEVI u sezoni 2023./2024.

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

U novoj nastavnoj godini, NOVA SEZONA RADIONICA 2023./2024. za djecu, mlade, odrasle i treću dob u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice.

RADIONICE I TEČAJEVI

Sezona 2023.-2024.

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD
Argentinska 5 (Gajnice), Zagreb

 

DJECA I MLADI

• RITMIKA I PLES
• PLESAONICA – PLESNE RADIONICE ZA DJECU
• GLAZBENO-SCENSKA RADIONICA “LATICE” I DJEČJI ZBOR
• KAZALIŠNA RADIONICA “IDEMO SE IGRATI”
• "LIKOVNI ATELIER" - LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU
• STRIP I ILUSTRACIJA

 

ODRASLI I TREĆA ŽIVOTNA DOB

• CZKIO BOOK CLUB – ČITALAČKI KLUB
• REKREATIVNI BALET ZA ODRASLE
• REKREACIJA 50 +

 

DJECA I MLADI

RITMIKA I PLES

Svaka djevojčica sanja da će biti balerina kad odraste. Mnoge neće ostvariti taj san, ali mogu zaplesati kao balerine na satovima ritmike i plesa. Putem tehničkih vježbi razvijati će svoje tijelo, lijepo držanje i pravilan stav, kroz plesne improvizacije razvija se dječja kreativnost, kroz zajedničke koreografije djeca se socijaliziraju i upućuju jedna na druge. Uoči Božića djeca prezentiraju svoj rad putem oglednog sata, obilježavamo maškare, dan mama - vježbajući zajedno s mamama, te završavamo školsku godinu plesnom predstavom.

• Dob: od 4 do 9 godina
• Termin: 2x tjedno po 45 min.
utorak i četvrtak:
- I. grupa - od 17,15 do 18,00 sati;
- II. grupa - od 18,15 do 19,00 sati;
- III. grupa - od 19,15 do 20,00 sati)

• Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica


PLESAONICA – PLESNE RADIONICE ZA DJECU

Plesna radionica “Plesaonica” vašoj djeci nudi upoznavanje s različitim plesnim stilovima i tehnikama poput suvremenog plesa, ritmike, jazz dance-a, kreativnog plesa… Cilj programa je otvoriti vidike, razvijati kreativnost i poticati ljubav prema plesnoj umjetnosti. Sve aktivnosti djece organizirane su tako da budu zadovoljstvo i radost, da pridonose razvoju timskog rada i uzajamnog pomaganja, te potiču samostalnost i razvoj samopouzdanja.

• Dob: od 6 do 9; 10 do 13 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min.
utorak i četvrtak
I. grupa - od 19,15 do 20,00 sati (dob: 6-9 godina)
II. grupa - od 20,00 do 20,45 sati (dob: 10-13 godina)

• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

 

GLAZBENO-SCENSKA RADIONICA “LATICE” I DJEČJI ZBOR

U programu glazbeno-scenske radionice “Latice“ djeca se upoznaju sa svim elementima glazbe, vokalnog izričaja i scenskog pokreta, a kroz igru i zabavu djeca savladavaju vokalnu tehniku, uče nove dječje pjesmice, igre, stječu samopouzdanje kroz scenski pokret. Naš moto je: "Igraj se, pjevaj i pritom uči; Neka se i mašta malo pomuči; Smišljati možeš sve što ti drago; Prijateljstvo ovdje pravo je blago."

• Dob: od 4 do 8 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min.
utorak i četvrtak
- I. grupa od 17,00 do 17,45 sati
- II.grupa od 18,00 do 18,45 sati

• Voditeljica: Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog i zborovođa

 

KAZALIŠNA RADIONICA “IDEMO SE IGRATI”

Kada nam školske torbe postanu preteške i treba nam mali odmor od zadaće i učenja, svakome dobro dođe dramsko druženje uz igre, glumu i uvijek dinamičnu atmosferu. Naš dramski rad s djecom obuhvaća pregršt vježbi i tehnika kojima se pripremamo za samouvjeren i kreativan nastup na kazališnoj (i životnoj) pozornici. Kako bismo omogućili djeci da se razvijaju u umjetničkim i kreativnim područjima, koristimo individualizirani pristup, ali ga također usklađujemo s grupnom dinamikom što je jedan od najvažnijih elemenata dramskog rada. Polaznici dramske radionice imaju priliku na zanimljiv i pristupačan način naučiti kako se boriti protiv treme, straha od javnog nastupa te kako uobličiti ideje u pokret, govor i izvedbu. Bilo da ulazimo u ljudske, životinjske ili apstraktne uloge, uvijek se nastojimo dobro zabaviti i osmisliti završnu predstavu koja će biti skrojena po mjeri i željama svih polaznika!

• Dob: od 8 do 15 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (srijeda od 19,30 do 21,00 sat)

• Voditeljica: Nikolina Bakmaz, dramski pedagog


"LIKOVNI ATELIER" - LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU

Likovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na likovnim medijima (likovnoj umjetnosti) i vizualnom jeziku s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja likovnih potencijala. Teme će se odabrati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika (crtačke, slikarske, grafičke, kiparske), načina rada, te uporabom odgovarajućih sredstava i pomagala, a svakako i interesom polaznika. Materijal i pribor osigurava Centar.

• Dob: od 6 do 12 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (utorak od 18,00 do 19,30 sati)

• Voditeljica: Vedran Markulin, slikarski i grafički dizajner, diplomirani odgojitelj i učitelj


STRIP I ILUSTRACIJA

Budući da je nedavno usvojena Strategija za poticanje čitanja kod djece, upućivanje na knjigu i strip, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad predstavlja radionicu stripa. Polaznici radionice upoznat će se s procesom stvaranja stripa, od početne ideje, preko kreiranja likova, pisanja scenarija, do konačne realizacije kroz režiranje kadrova i crtanje, a time razvijaju sposobnosti vizualne percepcije, doživljaja, kreativnog mišljenja i analitičkog promatranja te razvijaju kulturu čitanja. Zadaci će biti raznovrsni i prilagođeni početnicima, ali i onim naprednim. Svi zadaci će biti bazirani na originalnosti i jednostavnosti te nije potrebno imati nikakve crtačke sposobnosti, osim naravno, želje za crtanjem stripova. Svaka radionica će biti zasebna jedinica prožeta kraćim zadacima.

• Dob: od 9 do 15 godina 
• Termin: 1x tjedno po 90 min (četvrtak od 18,00 do 19,30 sati)

• Voditelj: Vedran Markulin, slikarski i grafički dizajner, diplomirani odgojitelj i učitelj


ODRASLI I TREĆA ŽIVOTNA DOB

CZKIO BOOK CLUB – ČITALAČKI KLUB

CZKIO Book Club ima za cilj razvoj čitalačke pismenosti i kompetencije putem čitateljskog kluba, interaktivnih radionica, književne kritike, kao i povećanje socijalne uključenosti pojedinca u kojima se daju na raspolaganje raznolike aktivnosti, stručno vodstvo i materijali, u svrhu podizanja javne svijesti o kulturi čitanja i pismenosti, jedne od ključnih karika za razvoj pojedinca i društva. Svaka radionica ima svoju zasebnu temu s time da je jedna mjesečno uvijek posvećena kreativnom pisanju, druga bookclubu – razgovor o zadanoj pročitanoj knjizi, a ostale širokom spektru aktualnih tema vezanih uz čitanje i lijepu književnost.

• Dob: odrasli
• Termin: 2x mjesečno po 90 min (utorak od 18,00 do 19,30 sati)

• Voditeljica: Iva Cikojević, profesorica hrvatskog i njemačkog jezika, djelatnica u kulturi i pasionirana čitateljica 

Cilj: razvoj čitalačke pismenosti i kompetencije putem čitateljskog kluba i interaktivnih radionica pisanja i književne kritike, kao i povećanje socijalne uključenosti starijih osoba, kojima se daju na raspolaganje raznolike aktivnosti, stručno vodstvo i materijali, u svrhu podizanja javne svijesti o kulturi čitanja i pismenosti, jedne od ključnih karika za razvoj pojedinca i društva
 

REKREATIVNI BALET ZA ODRASLE

Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti. Kod polaznika velika pozornost pridaje se relaksirajućim vježbama uz zvuk klasične glazbe, razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela, popravljanje posture leđa, razvijanje izdržljivosti te uživanje u plesnom pokretu. Nije potrebno predznanje!!!

• Dob: 18+
• Termin: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda od 18,15 do 19,00 sati)

• Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik, pedagog i koreograf
 

REKREACIJA 50+

U svrhu unaprjeđenja kvalitete života, cilj nam je održati gipkost tijela i mobilnost zglobova, te poboljšati koordinaciju i fleksibilnost. Sat se sastoji od vježbi zagrijavanja tijela, počevši od pravilnog disanja i držanja, vježbi koordinacije, ravnoteže, vježbi snage, a završava istezanjem i opuštanjem. Individualan pristup i pozitivno okruženje prednosti su vježbanja u malim grupama, a kvalitetan i provjeren način pristupa garancija su za vaše psihofizičko zdravlje i vitalnost.

• Dob: 50+
• Termin: 2x tjedno po 60 min.
ponedjeljak i četvrtak:
- I. grupa od 9,30 do 10,30 sati
- II. grupa od 10,45 do 11,45 sati

• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

(Prijave za Rekreaciju 50+ primaju se u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, I. kat, e-mailom na info@czkio-susedgrad.hr ili telefonski na: 01/ 345 27 22)

 

OBAVEZNE PRIJAVE ZA SVE RADIONICE!

Prijave se primaju od 28.8. do 1.9.2023. na e-mail: info @czkio-susedgrad.hr te u sklopu predstavljanja radionica i tečajeva na "Tjednu novih mogućnosti" koji će se održati od 31.8. do 1.9.2023.

O terminu upisa biti ćete naknadno obaviješteni ovisno o formiranju grupa nastalih prema prijavama.

*Potrebni podaci za prijavu: Ime i prezime polaznika, datum rođenja, kontakt telefon/mobitel, e-mail.
Podaci će se koristiti isključivo za potrebe formiranja grupe polaznika za radionice te kontaktiranje i neće se koristiti u druge svrhe. (Temeljem odredbe članka 6. stavak 1. točka a) Opće odredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679)

 

UPISI u radionice i tečajeve

OBJAVLJENO: 29.08.2023 20:03

Sezona 2023./2024.

Predstavljanje radionica i tečajeva u Tjednu novih mogućnosti za sezonu 2023./2024.

OBJAVLJENO: 22.08.2023 17:17

Najavljujemo predstavljanje radionica i tečajeva za nastavnu godinu 2023.-2024. na „Tjednu novih mogućnosti 2023.“ od 31.8. do 1.9.2023. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb. Posjetite, čujte, vidite, pitajte i isprobajte, kazališne, rekreativno-plesne, likovne radionice i tečajeve i upoznajte njihove voditelje. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli!

Završne priredbe kreativnih radionica Centra

OBJAVLJENO: 12.06.2023 14:23

Kraj je nastavne godine, a naši mališani zaista su bili vrijedni. Pogledajte i poslušajte što su priredili polaznici Glazbeno-scenske radionice „Latice” i dječjeg zbora u utorak 13.6.2023. u 18:30 sati na temu „Zanimanja” nastale pod umjetničkim i pedagoškim vodstvom Marije Senke Frljak. U četvrtak 15.6.2023. u 18:30 sati polaznici ritmike i plesa priredili su plesnu predstavu „Plesna haljina žutog maslačka” inspiriranu istoimenom pričom Sunčane Škrinjarić. Plesna predstava nastala je pod umjetničkim i pedagoškim vodstvom Sanje Jurić. Podržite polaznike Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim dolaskom. Ulaz je slobodan!