Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI, LETIMO PADOBRANOM S NAŠIM DOMAĆIM LEONARDOM - FAUSTOM VRANČIĆEM

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ovogodišnja tema obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti odnosi se na uštedu goriva i energije općenito te će se provoditi pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije - štedimo energiju!“. U sklopu ETM-a 2023. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 20.9.2023. (srijeda) od 18.00 do 19.30 sati, održat će se znanstvenopopularna radionica za djecu od 6 do 12 godina „Letimo padobranom s našim domaćim Leonardom-Faustom Vrančićem“. Radionica je besplatna, a prijavu možete izvršiti na e-mail: info@czkio-susedgrad.hr

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2023.

Radionica se bavi zanimljivim životom Fausta Vrančića; izumitelja, jezikoslovca, pjesnika, diplomata, inženjera i biskupa rođenog u Šibeniku u 16. stoljeću. Manje je poznato da je usavršavao različite vrste mlinova, žičare, mostove, brodove, radne strojeve u poljoprivredi i još mnogo toga. Najpoznatiji je po svojem padobranu pa ćemo se i mi zabaviti uz izradu makete padobrana. Na kraju radionice je kviz.

Područja koja se obrađuju: Tehnička kultura, fizika, geografija, povijest.

Voditelj: Zvonimir Marić, Udruga za popularizaciju znanosti Svijet oko nas

LJETNI PRAZNICI „U RITMU I ZNANOSTI“

OBJAVLJENO: 09.06.2023 12:57

Ljetni praznici „U ritmu i znanosti” održat će se u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 3.7. – 12.7.2023. godine za djecu od 6 do 15 godina. Svi programi su besplatni, a za radionice su potrebne prijave. Prijave možete izvršiti na e-mail: info@czkio-susedgrad.hr

Otvoreno zeleno učilište 2023.

OBJAVLJENO: 26.05.2023 10:19

Ekološki projekt Otvoreno zeleno učilište 2023. je program koji ponovno uspostavlja odnos i poštovanje prema okolišu i svijetu oko nas. U suradnji s mag. geol. Danijela Šmajgl održali smo radionice na temu "Zavirimo u svijet fosila" 11.5.2023. i 24.5.2023. na kojima su nam polaznici bili učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića. Polaznici su naučili što su fosili i kako oni nastaju, gdje u Hrvatskoj imamo tragove dinosaura, i kakve veze imaju fosili i Zagrebačka katedrala te zašto su fosili tako rijetki i kako pročitati njihove okamenjene tajne. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u programu i veselimo se novim edukativnim i znanstvenim susretima.

Poziv na sudjelovanje - Prizori Zagreba

OBJAVLJENO: 16.05.2023 16:52

Pozivamo Vas, neovisno o tome bili profesionalci ili amateri, mladi ili stari da zajedno sa Centrom za kulturu i obrazovanje Susedgrad obilježite i proslavite Dan Grada Zagreba sudjelovanjem u online izložbi Vaših stvaralačkih uradaka (slike, crteži, grafike, ilustracije, stripovi...), fotografijama ili tekstovima (pjesme, priče...) Radove pošaljite na vedran@czkio-susedgrad.