Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Zagreb na kvadrat u Španskom na kvadrat

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

S posebnim zadovoljstvom javljamo da je, u sklopu kvARTure – zajedničkih programa mreže 6 zagrebačkih centara za kulturu, kao dio projekta „Zagreb na²“ započeo naš projekt „Špansko²“.

Projekt  „Špansko²“, organiziramo u suradnji sa Knjižnicom „V. Nazor –Špansko-sjever“  i Plesnim klubom BRAVO.

Prvi dio projekta sastoji se od radionice „Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“ koja će se odvijati u Knjižnici „V. Nazor –Špansko-sjever“, Trg Ivana Kukuljevića 9, 28., 29. I 30.05.2012. od 17 – 18 sati.

Voditeljica Jadranka Lončarić će u prvom dijelu radionice polaznike naučiti kako izraditi neke od tradicionalnih dječjih igračaka naših krajeva, a u drugom će dijelu polaznici naučiti  2-3 tradicionalne dječje igre.

Naučene igre polaznici će pokazati u sklopu tradicionalnog programa „Špansko dance“, u subotu 2.06.2012. na otvorenom prostoru ispred Knjižnice „V.Nazor – Špansko-sjever“, gdje će se od 10,30 zajedno sa članovima plesnog kluba BRAVO  pobrinuti da veselo i razigrano obilježimo Dan Grada Zagreba.

Zaključni dio projekta čini izložba „TRADICIONALNE IGRAČKE NAŠIH KRAJEVA“, autorice Jadranke Lončarić, na kojoj će biti izloženi i radovi polaznika naše radionice. Izložba će biti postavljena u Knjižnici „V.Nazor-Špansko-sjever“, od 15.06. – 15.08.2012.

Pridružite nam se i dobro nam došli!


 

Ne sudi knjigu po koricama - obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige

OBJAVLJENO: 25.10.2021 16:15

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad u suradnji s Udrugom „Nova stranica Zagreb” u petak, 22.10.2021. održao je program „Ne sudi knjigu po koricama” povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u svrhu razvijanja senzibiliteta prema književnom stvaralaštvu i promoviranju hrvatskih autora U prostoru Centra bile su izložene knjige zamotane u neproziran papir na kojem su bile navedene dvije do tri smjernice. Same knjige nisu bile vidljive te je posjetitelj po nasumičnom odabiru ili po smjernicama mogao odabrati jednu knjigu. Knjige su bile nove, nečitane, različitih žanrova s naglaskom na isključivo hrvatskim autorima.

Europski tjedan mobilnosti 2021. u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 23.09.2021 15:41

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 16. do 22. rujna 2021. sudjelovao je u sklopu Europskog tjedna mobilnost sa svojim kontinuiranim programima namijenjenim za osobe treće životne dobi te za djecu i mlade: „Rekreacija 50 +” i „Likovni Atelier za djecu i mlade”.

Tjedan novih mogućnosti 2021.

OBJAVLJENO: 23.08.2021 12:53

Najavljujemo „Tjedan novih mogućnosti 2021.“ od 30.8. do 3.9.2021. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb. Posjetite, čujte, vidite, pitajte i isprobajte, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznajte njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.