Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Nakon Španskog na kvadrat - Ljetna scena Špansko

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

U petak, 15.06.2012., napokon smo održali odgođeni ŠPANSKO DANCE i postavili izložbu „Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“ i time smo kompletirali program „Špansko na kvadrat“ kao jedan od umreženih programa „kvARTure“,mreže zagrebačkih centara za kulturu.

Samo događanje je bilo odlično prihvaćeno od malih i velikih stanovnika Španskog, bilo da se radilo o uživanju u plesu plesnih grupa našeg Plesnog kluba BRAVO, bilo da se radilo o učenju tradicionalnih dječjih igara naših (pra)djedova i baka („Zagrebačke frajlice“, „Jakove, gdje si?“ i „Kostur“) koje nas je naučila voditeljica Jadranka LONČARIĆ.

Publika u Španskom već je naslutila, a to su joj potvrdili i voditelji cijelog događanja Marija Senka FRLJAK i Leo PREBANIĆ, da je cijelo to događanje svojevrsni uvod u „Ljetnu scenu Špansko“ koja ove godine počinje u četvrtak, 21.06.2012. u 10 sati na našem starom mjestu, na otvorenom prostoru ispred Knjižnice „V.Nazor“ Špansko-sjever, na trgu Ivana Kukuljevića u Španskom. Nemojte nikom odati Tajnu da će ove godine „Ljetnu scenu Špansko“ otvarati KLAUNOVIII (naši ARTIFANI Magi i Davor).

Ne znam dokle će trajati ova tajna, ali u prilogu smo Vam ipak dostavili program svih događanja ovogodišnje, zbog monetarne krize donekle skraćene, ali zato ništa manje vesele, raspjevane i rasplesane Ljetne scene Špansko.

Dođite i veselite se s nama!

Ne sudi knjigu po koricama - obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige

OBJAVLJENO: 25.10.2021 16:15

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad u suradnji s Udrugom „Nova stranica Zagreb” u petak, 22.10.2021. održao je program „Ne sudi knjigu po koricama” povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u svrhu razvijanja senzibiliteta prema književnom stvaralaštvu i promoviranju hrvatskih autora U prostoru Centra bile su izložene knjige zamotane u neproziran papir na kojem su bile navedene dvije do tri smjernice. Same knjige nisu bile vidljive te je posjetitelj po nasumičnom odabiru ili po smjernicama mogao odabrati jednu knjigu. Knjige su bile nove, nečitane, različitih žanrova s naglaskom na isključivo hrvatskim autorima.

Europski tjedan mobilnosti 2021. u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 23.09.2021 15:41

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 16. do 22. rujna 2021. sudjelovao je u sklopu Europskog tjedna mobilnost sa svojim kontinuiranim programima namijenjenim za osobe treće životne dobi te za djecu i mlade: „Rekreacija 50 +” i „Likovni Atelier za djecu i mlade”.

Tjedan novih mogućnosti 2021.

OBJAVLJENO: 23.08.2021 12:53

Najavljujemo „Tjedan novih mogućnosti 2021.“ od 30.8. do 3.9.2021. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb. Posjetite, čujte, vidite, pitajte i isprobajte, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznajte njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.