Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

"Footloose" za kraj naše ljetne polusezone!

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Vrlo uspješan i nagrađeni projekt OŠ Gornje Vrapče, mjuzikl "Footloose", šira će publika imati prilike pogledati u srijedu, 08.07.2105. u dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Mjuzikl izvode učenici viših razreda osnovne i 2.razreda srednje škole. Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice (cijena 30 kn) će se moći kupiti 08.07.2015. od 19 sati u Centru. Zainteresirani za ulaznice, sve obavijesti mogu dobiti na telefon 098 448850.

FOOTLOOSE MJUZIKL OŠ GORNJE VRAPČE

nacionalni pobjednik ODS projekta u Hrvatskoj

 

FOOTLOOSE [foot-loos] - slobodno se kretati

Trajanje: 2 sata (s pauzom od 10 minuta)

Izvode: učenici viših razreda OŠ i 2. razreda SŠ

 

O projektu

Mjuzikl Footloose napravljen je prema istoimenom filmu iz 1984. s Kevin Baconom u glavnoj ulozi.

Mjuzikl je prvi put igrao na Broadwayu 1998. i osvojio 4 Tonyja.

Footloose je prvi privatno produciran ( B GLAD produkcija ) broadwayski spektakl u Hrvatskoj i regiji koji je svojim novim stavom prema mjuziklu i publici donio svježinu kazalištu u regiji, uvrstio Hrvatsku na kulturnu mapu Europe te pokrenuo novu granu turizma.

Učenici naše škole su, nakon što su više puta odgledali Footloose mjuzikl B Glad produkcije,  bili toliko oduševljeni  da su i sami odlučili napraviti svoj mjuzikl. Projekt smo iskoristili i kao dodatnu motivaciju za nastavu informatike , gdje su učenici u području multimedije izrađivali animacije i plakate, snimali i obrađivali video i zvučne zapise, objavljivali sadržaje na webu škole te koristili društvene mreže u korist edukacije i širenja  informacija o mjuziklu.  U tonskom studiju snimili smo audio CD sa svim muzičkim brojevima (soundtrack).

B GLAD produkcija pratila je razvoj našeg projekta, te pomogla prisutnost našeg projekta u medijima.

Reportaža o projektu prikazana je i u emisiji HTV-a  „Puni krug“.

 

 

Sve detalje možete vidjeti na:

https://www.facebook.com/FootlooseOsGornjeVrapce

 

Sadržaj

Nakon što mu majka ostane bez posla, Ren McCormack, zajedno s njom, iz Chicaga mora odseliti u gradić Beaumont. Beaumont je uspavani gradić kojim 'vlada' velečasni Shaw Moore. U gradu je zabranjen ples tako da maturanti ne smiju organizirati niti svoju maturalnu zabavu. Ren se ne može pomiriti s takvim načinom života i odlučuje stvar uzeti u svoje ruke.

Ne sudi knjigu po koricama - obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige

OBJAVLJENO: 25.10.2021 16:15

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad u suradnji s Udrugom „Nova stranica Zagreb” u petak, 22.10.2021. održao je program „Ne sudi knjigu po koricama” povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u svrhu razvijanja senzibiliteta prema književnom stvaralaštvu i promoviranju hrvatskih autora U prostoru Centra bile su izložene knjige zamotane u neproziran papir na kojem su bile navedene dvije do tri smjernice. Same knjige nisu bile vidljive te je posjetitelj po nasumičnom odabiru ili po smjernicama mogao odabrati jednu knjigu. Knjige su bile nove, nečitane, različitih žanrova s naglaskom na isključivo hrvatskim autorima.

Europski tjedan mobilnosti 2021. u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 23.09.2021 15:41

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 16. do 22. rujna 2021. sudjelovao je u sklopu Europskog tjedna mobilnost sa svojim kontinuiranim programima namijenjenim za osobe treće životne dobi te za djecu i mlade: „Rekreacija 50 +” i „Likovni Atelier za djecu i mlade”.

Tjedan novih mogućnosti 2021.

OBJAVLJENO: 23.08.2021 12:53

Najavljujemo „Tjedan novih mogućnosti 2021.“ od 30.8. do 3.9.2021. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb. Posjetite, čujte, vidite, pitajte i isprobajte, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznajte njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.