Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Okrugli stol u Podsusedu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Projekt "Otvoreno zeleno učilište" i Tribina "Ekološko danas" nastavljaju s povezivanjem ekoloških i kulturnih tema na našem području, a ove godine nam je, zahvaljujući upornom radu njegovih aktivista, u fokusu Podsused. U suradnji s Udrugom EKO 2000 iz Podsuseda organiziramo u četvrtak, 10.12.2015. okrugli stol "Kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti Podsuseda kao razvojni resurs", u sali za sastanke na I.katu SD "Sutinska vrela"(Podsusedski trg 14b, u Podsusedu). Okrugli stol počinje u 18,30 sati, a svi zainteresirani su dobrodošli.

Već dobra dva desetljeća, a posebno intenzivno zadnjih desetak godina, podsusedski aktivisti predvođeni svojim udrugama (prvenstveno EKO 2000, a u zadnje vrijeme krovna Udruga Stari grad Susedgrad)  poduzimaju čitav niz aktivnosti na očuvanju i revitalizaciji svog naselja. Rezultat tih aktivnosti su mnogobrojni uspješni projekti i akcije: od postavljene (i nedavno obnovljene) Poučne staze Podsuseda, preko odlične monografije Podsuseda i konzervatorske studije za Stari grad Susedgrad, sve do Podsusedskih svečanosti, redovite višemjesečne kulturne  manifestacije koja je ove godine doživjela svoje sedmo izdanje.

Podsusedski aktivisti su se, nastojeći što kvalitetnije poduprti svoje aktivnosti, već vrlo rano javili za pomoć i suradnju Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad kao matičnoj kulturnoj ustanovi i ta suradnja uspješno traje sve do danas.

U okviru te suradnje, zajedno s udrugom EKO 2000 iz Podsuseda, organiziramo i našu slijedeću akciju, okrugli stol „Kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti Podsuseda kao razvojni resurs“.

 Želja nam je okupiti predstavnike svih projekata i inicijativa koje su već pokrenute, a u izravnoj su ili neizravnoj vezi s Podsusedom i njegovim razvojnim mogućnostima, kao i predstavnike lokalne zajednice i lokalne samouprave. Zbog toga smo na okrugli stol pozvali  DRAGU MILETIĆA, VANJU RADOVANOVIĆA,  RENEA LISACA, IRENU KRAŠEVAC, IVANU HANIČAR BULJAN, RATKA VUČETIĆA, IVU VIDAKOVIĆ, SANDRU BERAK, KARLA BOHUŠA, MARIJU ŠUNJIĆ, IVKU BENGEZ I DUBRAVKA PEROŠA.

Kroz kratko izlaganje postojećih projekata i inicijativa želimo, u razgovoru o njihovim potencijalima i poteškoćama, dobiti širi uvid u stanje postojećih aktivnosti i pokušati naznačiti smjernice za njihov mogući daljnji razvoj i eventualno umrežavanje.

 

Ne sudi knjigu po koricama - obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige

OBJAVLJENO: 25.10.2021 16:15

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad u suradnji s Udrugom „Nova stranica Zagreb” u petak, 22.10.2021. održao je program „Ne sudi knjigu po koricama” povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u svrhu razvijanja senzibiliteta prema književnom stvaralaštvu i promoviranju hrvatskih autora U prostoru Centra bile su izložene knjige zamotane u neproziran papir na kojem su bile navedene dvije do tri smjernice. Same knjige nisu bile vidljive te je posjetitelj po nasumičnom odabiru ili po smjernicama mogao odabrati jednu knjigu. Knjige su bile nove, nečitane, različitih žanrova s naglaskom na isključivo hrvatskim autorima.

Europski tjedan mobilnosti 2021. u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 23.09.2021 15:41

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 16. do 22. rujna 2021. sudjelovao je u sklopu Europskog tjedna mobilnost sa svojim kontinuiranim programima namijenjenim za osobe treće životne dobi te za djecu i mlade: „Rekreacija 50 +” i „Likovni Atelier za djecu i mlade”.

Tjedan novih mogućnosti 2021.

OBJAVLJENO: 23.08.2021 12:53

Najavljujemo „Tjedan novih mogućnosti 2021.“ od 30.8. do 3.9.2021. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb. Posjetite, čujte, vidite, pitajte i isprobajte, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznajte njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.