Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dan planeta Zemlje

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Zdrav planet je osnova za zdravlje i dobrobit svih ljudi, životinja i biljaka. Klima i zaštita okoliša su stoga važniji nego ikad: samo ako danas zaštitimo naš planet, prirodu, jedinstvenu floru i faunu. I ove godine 22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. Mnoge stvari tijekom ove korona krize više ne možemo raditi. Hoće li nas ova pandemija naučiti neke važne lekcije? Zašto, onda, ne bismo maštali o boljem svijetu? Možemo li djelovati i spasiti naš planet? Zbog pandemije su zatvorene mnoge tvornice i promet je značajno smanjen radi čega se zrak u velikim gradovima pročistio. Životinje su se ohrabrile i počele češće navraćati u ljudska naselja koja su pusta zbog karantene. Uvidjeli smo i važnost uzgajanja vlastite hrane...

U široj stručnoj i aktivističkoj javnosti Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad prepoznat je po organiziranju i provođenju programa vezanih za zaštitu okoliša i održivog razvoja od svog osnutka kroz Tribinu "Ekološko danas" koja je jedna od najstarijih kontinuiranih ekoloških tribina u Zagrebu, a iz nje su se razvile dvije velike cjeline projekata "Grad i okoliš" i "Otvoreno zeleno učilište".
Već četrdeset godina Centar surađuje s ekološkim skupinama, školama i njihovim eko-grupama, kroz čitav niz akcija, eko-praktikuma, predavanja, seminara, okruglih stolova u provođenju programa vezanih za zaštitu okoliša i održivog razvoja.


Na tribini „Ekološko danas” s predavačem Leom Prebanićem, u sklopu „Festivala znanosti“ u kojem Centar sudjeluje već šesnaestu godinu, moći ćete naći odgovore na mnoga pitanja vezana uz zaštitu okoliša i ekologije te što konkretno u svakodnevnom životu možemo činit da zaštitimo okoliš.

Obzirom na okolnosti ugroze COVID-19 ovogodišnji „Festival znanosti“ održati će se u mjesecu listopadu od 12. do 15.10.2020.


Za najmlađe kojima ostavljamo naš jedan i jedinstveni planet CZKIO Susedgrad Vam preporuča seriju animiranih filmova Zagreb filma o „Malim letećim medvjedićima”, zaštitnicima šuma, prirode i okoliša.

https://www.youtube.com/channel/UC89rPgNteI7yaxCfpPIQ_AA/featured


 

ČUVAJMO PLANET ZEMLJU, ONA JE NAŠ DOM!

Svima šaljemo sve dobro i pobijedimo zarazu dobrim dijelima i mislima!

# OSTANI DOMA

 

Ne sudi knjigu po koricama - obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige

OBJAVLJENO: 25.10.2021 16:15

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad u suradnji s Udrugom „Nova stranica Zagreb” u petak, 22.10.2021. održao je program „Ne sudi knjigu po koricama” povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u svrhu razvijanja senzibiliteta prema književnom stvaralaštvu i promoviranju hrvatskih autora U prostoru Centra bile su izložene knjige zamotane u neproziran papir na kojem su bile navedene dvije do tri smjernice. Same knjige nisu bile vidljive te je posjetitelj po nasumičnom odabiru ili po smjernicama mogao odabrati jednu knjigu. Knjige su bile nove, nečitane, različitih žanrova s naglaskom na isključivo hrvatskim autorima.

Europski tjedan mobilnosti 2021. u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 23.09.2021 15:41

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 16. do 22. rujna 2021. sudjelovao je u sklopu Europskog tjedna mobilnost sa svojim kontinuiranim programima namijenjenim za osobe treće životne dobi te za djecu i mlade: „Rekreacija 50 +” i „Likovni Atelier za djecu i mlade”.

Tjedan novih mogućnosti 2021.

OBJAVLJENO: 23.08.2021 12:53

Najavljujemo „Tjedan novih mogućnosti 2021.“ od 30.8. do 3.9.2021. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb. Posjetite, čujte, vidite, pitajte i isprobajte, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznajte njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.