Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

EKOLOŠKE STEM RADIONICE PROGRAMA OTVORENO ZELENO UČILIŠTE

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Ekološki program Otvoreno zeleno učilište 2021. sa svojim prvim ciklusom realiziran je u ožujku s temom VODA. Dvogodišnji program "Četiri prirodna elementa" obuhvaća: zemlju, zrak, vodu i vatru. U suradnji s Udrugom Biotekom održali smo četiri STEM radionice na temu VODE (STEM područjima smatraju se programi u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom i prirodnom području znanosti) od 9.3.2021. do 12.3.2021. pod vodstvom mag. oecol. Antonio Svorenji na kojima su nam polaznici bili učenici Osnovne škole Stenjevec i Osnovne škole Dragutina Domjanića. Prva radionica pod nazivom "Raketa za pročišćavanje" obuhvaćala je izradu "rakete" koja objašnjava otkuda dolazi i kako pitka voda ostaje pitkom, što sve naš čudesan planet može, ali i kako mi možemo pomoći da održimo vodu čistom. Prvim elementom obilježavamo i Svjetski dan voda, 22. ožujka kada se skreće pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse. Navedeni elementi osim u prirodi nalaze se i u čovjeku, a mogu se promatrati i kao simbol za tijelo, razum, svijest i osjećaje, stoga smo na drugoj radionici "Nevidljivi svijet voda" za cilj na radionicama imali upoznati djecu s različitim vrstama vodenih kukaca i njihovih ličinki na temelju kojih se može odrediti da li je neka voda zagađena ili nije. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali i želimo pokrenuti pozitivan trend promjene navika prema sebi, drugima i prirodi oko nas.

AKTIVNO PROLJEĆE ZA TREĆU DOB

OBJAVLJENO: 31.03.2021 09:45

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite na programu „AKTIVNO PROLJEĆE“ koji će se održati u Centru i na otvorenom prostoru, Argentinska 5, Gajnice, od 20.4. do 14.5.2021. godine. Tijekom četiri tjedna možete birati između sljedećih radionica: „Proljetno razgibavanje” koju će voditi profesionalna plesačica Sanja Kocon Vranješ, „Radionica kreativnog pisanja” koju će voditi profesorica hrvatskog jezika Martina Vidaić, „Štafelajno slikarstvo” koju će voditi akademska kiparica Melita Omeragić i „Hortikultura” koju će voditi inženjerka hortikulture Iva Sudar. Za sve radionice potrebne su prijave. Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/1, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. Kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail: info@czkio-susedgrad.hr Svi programi su besplatni! Dobro nam došli!

„VESELA PISANICA“

OBJAVLJENO: 27.03.2021 10:05

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u našem Centru 25.3.2021. godine održana je likovna radionica „Vesela pisanica“ za djecu iz Kuće sv. Terezije od Malog Isusa. Kroz radosno druženje na likovnoj radionici, ukrašavali su pisanice od stiropora visine jednog metra raznim ornamentima i bojama, a sve to u društvu njihovih mentorica i likovnih pedagoga Ivane Mikulić i Vedrana Markulina. Na kraju radionice podijeljena su priznanja i pokloni. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i stvorili „Veselu pisanicu” radujući se novom proljeću.

USKRŠNJE LIKOVNE RADIONICE

OBJAVLJENO: 27.03.2021 09:57

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u sklopu dugogodišnje manifestacije „Uskrs u Susedgradu“ održane su kreativne likovne radionice uskršnjih i proljetnih motiva za učenike razredne nastave OŠ Bana Josipa Jelačića, OŠ Vrapče i OŠ Dragutina Domjanića. U razdoblju od 22.3. do 29.3.2021. godine, učenici su imali priliku sudjelovati na osam radionica pod nazivima „Ritam jaja”, „Pop art zeko” i „Fraktali na uskršnjim jajima” uz stručno vodstvo akademske kiparice Melite Omeragić, akademske slikarice Jelene Čulo i akademskog slikara Tomislava Lonca. Radionice su bile kreativnog, likovnog i zabavnog karaktera i omogućile su polaznicima izradu malih umjetničkih djela. Zahvaljujemo gostujućim školama i želimo svima SRETAN USKRS!