Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Radionice i tečajevi

Online likovno-znanstvena radionica: „Gradovi buducnosti” u sklopu Festivala znanosti u Susedgradu 2021.

imageGotovo polovina svjetske populacije trenutačno živi u gradovima, a očekuje se da će do 2050. godine taj broj porasti na 70 posto. Ali u kakvim ćemo gradovima živjeti? U video prezentaciji saznajte što je grad i koja su njegova obilježja, koji je grad najmanji, a koji najveći, koji su problemi sve većeg širenja gradova i porasta stanovništva te koji su planovi za budućnost. Pogledajte kako je vizija gradova budućnosti inspirirala brojne umjetnike te se i sami pridružite u likovnom ostvaraju vlastitog grada budućnosti.

Više


AKTIVNO PROLJEĆE ZA TREĆU DOB

imageSa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite na programu „AKTIVNO PROLJEĆE“ koji će se održati u Centru i na otvorenom prostoru, Argentinska 5, Gajnice, od 20.4. do 14.5.2021. godine. Tijekom četiri tjedna možete birati između sljedećih radionica: „Proljetno razgibavanje” koju će voditi profesionalna plesačica Sanja Kocon Vranješ, „Radionica kreativnog pisanja” koju će voditi profesorica hrvatskog jezika Martina Vidaić, „Štafelajno slikarstvo” koju će voditi akademska kiparica Melita Omeragić i „Hortikultura” koju će voditi inženjerka hortikulture Iva Sudar. Za sve radionice potrebne su prijave. Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/1, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. Kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail: info@czkio-susedgrad.hr Svi programi su besplatni! Dobro nam došli!

Više


USKRŠNJE LIKOVNE RADIONICE

image U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u sklopu dugogodišnje manifestacije „Uskrs u Susedgradu“ održane su kreativne likovne radionice uskršnjih i proljetnih motiva za učenike razredne nastave OŠ Bana Josipa Jelačića, OŠ Vrapče i OŠ Dragutina Domjanića. U razdoblju od 22.3. do 29.3.2021. godine, učenici su imali priliku sudjelovati na osam radionica pod nazivima „Ritam jaja”, „Pop art zeko” i „Fraktali na uskršnjim jajima” uz stručno vodstvo akademske kiparice Melite Omeragić, akademske slikarice Jelene Čulo i akademskog slikara Tomislava Lonca. Radionice su bile kreativnog, likovnog i zabavnog karaktera i omogućile su polaznicima izradu malih umjetničkih djela. Zahvaljujemo gostujućim školama i želimo svima SRETAN USKRS!

Više


„VESELA PISANICA“

imagePovodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u našem Centru 25.3.2021. godine održana je likovna radionica „Vesela pisanica“ za djecu iz Kuće sv. Terezije od Malog Isusa. Kroz radosno druženje na likovnoj radionici, ukrašavali su pisanice od stiropora visine jednog metra raznim ornamentima i bojama, a sve to u društvu njihovih mentorica i likovnih pedagoga Ivane Mikulić i Vedrana Markulina. Na kraju radionice podijeljena su priznanja i pokloni. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i stvorili „Veselu pisanicu” radujući se novom proljeću.

Više


EKOLOŠKE STEM RADIONICE PROGRAMA OTVORENO ZELENO UČILIŠTE

image Ekološki program Otvoreno zeleno učilište 2021. sa svojim prvim ciklusom realiziran je u ožujku s temom VODA. Dvogodišnji program "Četiri prirodna elementa" obuhvaća: zemlju, zrak, vodu i vatru. U suradnji s Udrugom Biotekom održali smo četiri STEM radionice na temu VODE (STEM područjima smatraju se programi u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom i prirodnom području znanosti) od 9.3.2021. do 12.3.2021. pod vodstvom mag. oecol. Antonio Svorenji na kojima su nam polaznici bili učenici Osnovne škole Stenjevec i Osnovne škole Dragutina Domjanića. Prva radionica pod nazivom "Raketa za pročišćavanje" obuhvaćala je izradu "rakete" koja objašnjava otkuda dolazi i kako pitka voda ostaje pitkom, što sve naš čudesan planet može, ali i kako mi možemo pomoći da održimo vodu čistom. Prvim elementom obilježavamo i Svjetski dan voda, 22. ožujka kada se skreće pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse. Navedeni elementi osim u prirodi nalaze se i u čovjeku, a mogu se promatrati i kao simbol za tijelo, razum, svijest i osjećaje, stoga smo na drugoj radionici "Nevidljivi svijet voda" za cilj na radionicama imali upoznati djecu s različitim vrstama vodenih kukaca i njihovih ličinki na temelju kojih se može odrediti da li je neka voda zagađena ili nije. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali i želimo pokrenuti pozitivan trend promjene navika prema sebi, drugima i prirodi oko nas.

Više


Glazbeni listići online

imageOvaj tjedan Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad donosi Vam „Glazbene listiće” – online, za djecu predškolskog uzrasta. U njima pronaći ćete različite slike-bojanke.

Više


"Maštomat" online plesno-rekreativne društvene igre

imageOvaj tjedan Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad donosi Vam „Maštomat” - online plesno-rekreativne društvene igre za cijelu obitelj. Igrajte školicu, napravite plesnu priču, razgibajte svoje tijelo, nacrtajte nevidjivi crtež ili pak napišite svoje ime u pokretu. Uključite svoje „maštomate” i zabavite se!

Više


41. Susedgradski fašnik- online likovna radionica „Čudnovate ptice“

image Online likovna radionica „Čudnovate ptice“ je zabava za Vaše najmlađe i njihovu maštu. Izradite šarenu ptičju masku, fotografirajte izrađene maske i uključite se u 41. Susedgradski fašnik Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. U prilogu imate primjer likovnog rada koji možete iskoristiti za inspiraciju.

Više


Zadnja galerija

IZLOŽBA TAMARE SEKULIĆ

Zadnji video

Volim Zagreb i u Susedgradu - koncert Zagrebackog orkestra ZET-a s krova CZKIO Susedgrad - 3.6.2022

Raspored događanja