Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Film i novi mediji

Cinemini on tour

image17. i 24.5.2023. u ciklusu filmskih edukativnih predavanja i projekcija u društvu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad sa Sedmim kontinentom pod stručnim vodstvom voditeljice programa Jane Šivak djeca dječjih vrtića dvaju gradskih četvrti, Podsused-Vrapče i Stenjevec sudjelovala su u projekcijama „Cinemini on tour”, eksperimentalnih filmova za najmlađe „Zavojiti ples”, „Sally” i „Moj sretan kraj”.

Više


Profesor Baltazar u Gajnicama

imageU novom ciklusu filmskih edukativnih predavanja i projekcija u društvu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad sa Sedmim kontinentom pod stručnim vodstvom voditeljice programa Jane Šivak djeca dječjih vrtića imala su priliku pogledati izabrane crtane filmove o simpatičnom znanstveniku, koji rješava probleme svojih sugrađana uz pomoć mašte i pozitivne energije - profesoru Baltazaru. Sudjelovala su djeca iz dječjih vrtića dvaju gradskih četvrti, Podsused-Vrapče i Stenjevec 18.4., 28.4. i 5.5.2023.

Više


Jedanaest kratkih animiranih filmova u „kvartovskom kinu”

image„Zima je, zahladilo je pa smo se morali toplo obući, staviti zimske jakne i kape na glavu, ali u našem kvartovskom kinu je toplo. Posebno će Vas zagrijati animirani filmovi koje ćete danas gledati.” Ovako je Jana Šivak, voditeljica programa Sedmog kontinenta u sklopu projekta „Vrtići u kvartovskom kinu”, započela edukativno predavanje s ciljem razvijanja medijske pismenosti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Sudjelovala su djeca iz DV Gajnice (2.11.2022.), DV Špansko, DV Malešnica, DV Košnica iz Gajnica (22.11.2022.) i DV Vrapče (29.11.2022.)

Više


Tri razbojnika

imageU kinu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice, posjetio nas je Sedmi kontinent u sklopu projekta "Vrtići u kvartovskom kinu"i priredio djeci iz dječjih vrtića zapadnog dijela grada nezaboravan animirani film: “Tri razbojnika“ uz edukativno filmsko voditeljstvo Jane Šivak. Sudjelovala su djeca iz DV Gajnice, 11.10.2022.; DV Špansko, DV Malešnica i DV Košnica iz Gajnica, 18.10.2022. i DV Vrapče, 25.10.2022.

Više


"Crveni balon" doletio je u sklopu projekta "Vrtići u kvartovskom kinu" u CZKIO Susedgrad

image Na radost mnogih mališana iz dječjih vrtića Susedgradskog područja "Crveni balon" doletio je u CZKIO Susedgrad 24., 26. i 28. svibnja 2022. u sklopu projekta Sedmog kontinenta "Vrtići u kvartovskom kinu". "Udobno se smjestite, guze nazad, naslonite leđa i ruke. Provjerimo jesu li naše oči spremne. Čvrsto zažmirite. Jednom, dvaput. Sada otvorite oči. Vidimo li sve boje? A sada uši: izmasirajmo jedno uho, pa izmasirajmo drugo uho. Čujemo li dobro? Hoćemo li dobro uhvatiti sve riječi i glazbu? Još jednom udahnimo. Pa izdahnimo. I sada smo spremni! Uživajmo u gledanju! Aktivno gledanje filma kod predškolaca može uključivati i kinovježbu. Koordinatorica programa Jana Šivak na ovaj je način pripremila djecu iz dječjeg vrtića na gledanje igranog filma "Crveni balon".

Više


"ŠTO KAD NESTANE STRUJE" EDUKATIVNI EKO FILM

imageU dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 21.10.2021. godine, u 9,15 i u 10,45 sati, održana je projekcija edukativnog eko filma "Što kad nestane struje" za učenike OŠ Dragutina Domjanića i djecu štićenike Kuće sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu u Zagrebu. Edukativni eko film za djecu o energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša snimljen je u sklopu europskoga projekta LABEL2020, kojeg su podržali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo gospodarstva i Grad Zagreb. Kreirani materijali dobio je i pozitivnu ocjenu Agencije za odgoj i obrazovanje te se koristi isključivo u edukativne svrhe.

Više


Projekt Vrtići u kvartovskom kinu i CZKIO Susedgrad

imageProjekt Vrtići u kvartovskom kinu – čiji smo partneri - nastavlja se već petu godinu zaredom, ali ovaj put online!  Radi se o cjelovitom filmskom programu razvoja filmske pismenosti u ranom i predškolskom odgoju Sedmi kontinent u kojem aktivno kroz cijelu godinu sudjeluje 28 gradskih vrtića i 8 kulturnih centara, a koji financira Grad Zagreb.

Više


"Mališan" Charlieja Chaplina

imageU našem kinu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice, posjetio nas je Sedmi kontinent u sklopu projekta "Vrtići u kvartovskom kinu"i priredio djeci u četvrtak 27.2. 2020. iz DV Gajnice, i u četvrtak 5.3.2020. iz DV Vrapče nezaboravan filmski klasik Charlieja Chaplina:“Mališan“.

Više


Zadnja galerija

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2023.

Zadnji video

VIJESTI IZ KULTURE: 03.04.2023. - Prilog s otvorenja izložbe "Dijagonalno" Damira Facana Grdiše

Raspored događanja